You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

yatsı namazının son 2 rekat sünnetini unuttum

Yeni Üye
selamün aleyküm

öncelikle iyi akşamlar herkeze

bugün yatsı namazını kılarken ilk 4 rekat sünnetini ve 4 rekat farzını kıldım sonrada son 2 rekat sünnetini kılmadan direk vitir namazını kıldım. oğlum 5 yaşında namaz kılarken oda yanıma geldi benim yaptıklarımı tekrar etti,sırtıma cıktı güldürmeye çalıştı. bende o arada son 2 rekat sünneti kılmayı unuttum ve direk vitir namazına niyet ettim ve vitir namazını kıldım yarısında fark ettiğim için bırakmak istemedim ve namaza öyle devam ettim ve bitirdim. yaptıgım yanlış mı yoksa arada unutduldugunda birşey olur mu olmaz mı ?bilemedim yardımcı olursanız çok sevinirim.
iyi akşamlar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: yatsı namazının son 2 rekat sünnetini unuttum
iyi akşamlar yardım edecek birisi yokmu acaba sorularıma
allah rızası için
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
gülücük

Vacip olan vitir namazını kılman gereklidir farza yakın derecededir

lakin sünnet için bunu söyleyemeyiz,sünnet olduğu için kılarsan büyük sevap vardır ama kılmazsan da bir günah bir uyarı bir azar işitmezsin dini anlamda

bir vebali olmasa da sünnetleri kılmak gerçekten büyük sevaptır.

elde olduğu sürece kılmak daha hayırlıdır...

Allah çocuğunuza da sizin gibi namazı sevdirsin ve hakkıyla klanlardan eylesin inşallah
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-12-2014, Saat:02:08 AM, Düzenleyen: Z4F3R_.
Forumcu
Vitr vacipmiş nerden çıktı bu? Hanefiler hariç diğer 3 mezhep imamı sünnet diyor hani çoğunluk alınırdı. Hepsi boş işte!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
sayın Z4F3R
bilgilendirmen için çok tesekkür ederim çok saol
anladığım kadarıyla yanlışlıkla unutuldugu zaman (sünnet) namazımız bozulmuyor ve günah olmuyor
tekrar teşekkür ederim
allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.