You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Yardımcı olun
Gönül dostu kardeşim şu ayet ne kadardakonumuza uygun değil mi..

""Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever."

Önce çelişkili ayetler hangisi imiş onları bir görelim inş daha sonra "yaradılanı hoş gör , yaradandan ötürü" öğretisi üzre cevabımızı veririz inş . gülücük reprep arkadaşımız sizi dinliyoruz...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Tevbe 28 : ey iman edenler musrikler ancak bir PİSLİKTİR (bunu diyen Allahtir.) Onun icin bu yillarindan mescid-i harama yaklasmasinlar.Eger yoksulluktan korkarsaniz .Allah dilerse sizi kendi lutfunda zenginlestirecektir. Suphesi Allah iyi bilendir. Burdan sonuc cikiyor Allah kin tuuyor ama muslumanlara kin tutmayi yasakliyor Enfal:65 ve Enfal:66 da da bakarsaniz 65 te 20 ye 200 deniliyoru bir sonraki ayete yani 66 da 100 e 200 deniliyor hemen fikir degisikligi var Allah bilmiyormu ki hemen fikir degistirior. Bu arada rabbe ben cok dua ediyorum dogru yola girmek icin cuku bdogru yolu bulmak cok isterim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hangi kitap diyor bunu ? Cenab-ı Allah mı yoksa müfessir mi diyor ?
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gönül dostu kardeşim,
dikkat ederseniz 'Bazı arkadaşlar yanlış uslup kullanmış' dedim.Yanlış bir şey denilmiş demedim.
Uslüba yanlış dedim.Peki uslup nedir?
uslup :tarz, birşeyin yapılış tarzı... gibi anlamlara geliyor.

doğru bir hakikati doğru bir uslup ile anlatmak daha doğrudur.Bizim misyonumuz insanları kurtarmaktır, kaçırmak değil. İnsanların kafasında varsa soru işaretleri onları gidermektir.
Hadiste denilir ki; bir insanın sizin elinizle hidayete gelmesi, gök ve yer arasındaki her şeyden daha hayırlıdır.
belkide bu insan doğruyu bulmak istiyordur.Zaten doğruyu bilse kullandığı ifadeleri kullanmazdı.
Allah Resulü kendisini taşlayan taif halkı için şöyle diyordu. Allahım onlar bilmiyorlar.Sonra ki zamanlarda taif halkından islamın büyük kahramanları çıktı.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-03-2014, Saat:06:29 PM, Düzenleyen: €L€Z.
Profesör
raprap sen hiç hayatında pislik kelimesini kullandın mı
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
zeynep kardeşim,
kimseyi hedef almadım ve almamda inş.Sadece soru sorana karşı 'sen kafirsin' gibi yaklaşımın doğru olmadığını daha doğru bir uslup ile sorulara yaklaşılması gerektiğini ifade ettim o kadar.
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.