You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Yardımcı olun
Merhabalar benim sorum vardı lütfen kimse ne terslemesin nede saygısızlık yapsın kendi görüşüm ve yardımcı olun bana yol gösterin ben incil kuranı kerim tevrat okudum kitapları fakat hepsindede sacmalıklar buldum çelişkiler buldum ama Tanrıya inanıyorum ve peygamberlerin geldiğinede fakat kutsal kitaplara inanmıyorum deist olmus mu oluyorum fakat deisti arastırdım peygamberleride red ediyor diyor fakat ben peygamberlerede inanıyorum ama kitapları okuduktan sonra hepsinde sacmalık buldum yardımcı olursanız sevinirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Yardımcı olun
Kuran-ı Kerimde ne gibi çelişkiler gördün?
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sadece meal okuyarak anlayamazsınız. Ayrıca Kuran edebidir.Bir çok söz sanatı vardır.Sıradan okunduğu gibi anlaşılacak kelamlar değil.Öyle olsaydı açıklayıcı olarak peygamberler gönderilmezdi. Saçma mı değil mi anlamak için araştırmanız lazım.Bu da İnternet'ten olmaz,bulunduğunuz çevrede sohbetler,kurslar dersler varsa onlara gidin.Emin olun İslamda herşeyin bir açıklaması ve izahı var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Tanrıya(!) ınanıyorsan,peygamberlere de ınanıyorsan ama kutsal kıtaplara ınanmıyorsan,deist değil kafir oluyorsun arkadasım.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-03-2014, Saat:02:06 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Administrator
Kendi mantığınıza uymuyor diye buna saçmalık demenizi doğru bulmuyorum.Tamamen akıl ile bağ kurmak istediğiniz için bunda tatmin olamamışsınız sanırım.Kalp ile bağ kurmalı ve inanmalısınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Soruyu atip gitmedim sabahtan aksama kadar forum basinda olamm degilmi isim var gucum var tanri bize akil vermis ve bazi yerler aklima uymadi buda dogal suan arastirma surecindeyim ve sizden saygiyla yardimci olmanizi beklerdim ne yazikki kafirsin diye kelimeler duyuyorum v bu beni islamin hosgoruyle yaklsma dini olarak gormekten sogutuyor ve bir cok disardaki ysadigim ornekler islam dini hosgoru dini diyorlar fakat islami kabullenmis bir ulkede ve cevrede hosgoru ne yazikki cok az
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Böyle davrananların cezası dünya hayatında rezil olmak ve Diriliş Gününde de azabın en çetinine uğratılmaktan başka ne olabilir?"

"Onlar hâlâ Kur'ân'ı tedebbür etmezler (düşünmezler) mi? Ve eğer Allah'tan başkasının katından olsaydı, onun içinde mutlaka pekçok ihtilâf bulurlardı."

ben yalnıs uslup kullanmadım elez.
ben demıyorum kafır dıye,çelişkiler buldugu kuran dıyor.

hersey bır yana kuranda sacmalık bulan bır sahsa,
musluman olmak ıcın ne yaparım demek yerıne,ben deıst mı oluyorum bu durumda dıyen bırıne
Kurana ılahı kelam degıl de edebıyat kıtabı muamelesı yapan bırıne hurmet gostermem mı gerekıyordu?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.