aleykümselam kardeşim senin bu sorunun sadece senin ailenden olan bişi degil genelde bi çok ailede oluyor.
öncelikle bu gibi olaylarda sabırlı olmalısın ki ailene daha iyi yardımcı olabilesin.
umutsuzluga kapılmalarının nedeni korkularından kaynaklanabilir çünkü korku umutsuzluk getirir bazı konularda.
Allah tabi ki iyisini bilir şüphesiz bunu söylerken içinden söyleme çünkü sen zaten biliyosun bunu.o yüzden onlarada söyle Allah ın yardım edecegini, herşeyin iyisini bilecegini ve hayır ve şerrin Allahtan geldigi,ve hiç kimseye kaldıramayacagı yük vermedigini söyle, ve de en önemlisi Allah kullarını bazı olaylarla sınar veya günahlarına kafaret olması için bazı dert ve sıkıntılar verir
bunları ailene acıkca ifade etmen lazım ve Allah yolunun hiç bi zaman umutsuzluk yolu olmadıgını anlatmaya calış...anlattın sa bi daha anlat,yine olmadıysa sabırla yine anlat...
inş. birazcık faydalı olmuşuzdur çok fazla yazıp kafanı yormak istemem kardeşim zaten uzun yazdım hakkını helal et eger çözüm bulamazsan yine ben veya diger arkadaşlarımda yardımcı olacaktır emin ol Allah hayırlısı ne ise onu versin gönlüne ve ailene selametle inş.