You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

yardımcı olun lütfen

yardımcı olun lütfen

Yeni Üye
yardımcı olun lütfen
s.a arkadaşlar ben bir çıkmaza düştüm bana yardım edebilirmisiniz en azından bi fikrinizi yazarsanız allah razı olsun
..........
benim ailem en ufak bir olumusuz olayda hemen umutsuzluğa kapılıyorlar o an için allah ı unutuyorlar ama ben hayırlısı rabbim daha iyi bilir diyorum ama içimden söylüyorum ailemi doğru yola nasıl getirebilirim....allah hepinizden razı olsun kardeşlerim
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
RE: yardımcı olun lütfen
aleykümselam kardeşim senin bu sorunun sadece senin ailenden olan bişi degil genelde bi çok ailede oluyor.
öncelikle bu gibi olaylarda sabırlı olmalısın ki ailene daha iyi yardımcı olabilesin.
umutsuzluga kapılmalarının nedeni korkularından kaynaklanabilir çünkü korku umutsuzluk getirir bazı konularda.
Allah tabi ki iyisini bilir şüphesiz bunu söylerken içinden söyleme çünkü sen zaten biliyosun bunu.o yüzden onlarada söyle Allah ın yardım edecegini, herşeyin iyisini bilecegini ve hayır ve şerrin Allahtan geldigi,ve hiç kimseye kaldıramayacagı yük vermedigini söyle, ve de en önemlisi Allah kullarını bazı olaylarla sınar veya günahlarına kafaret olması için bazı dert ve sıkıntılar verir
bunları ailene acıkca ifade etmen lazım ve Allah yolunun hiç bi zaman umutsuzluk yolu olmadıgını anlatmaya calış...anlattın sa bi daha anlat,yine olmadıysa sabırla yine anlat...
inş. birazcık faydalı olmuşuzdur çok fazla yazıp kafanı yormak istemem kardeşim zaten uzun yazdım hakkını helal et eger çözüm bulamazsan yine ben veya diger arkadaşlarımda yardımcı olacaktır emin ol Allah hayırlısı ne ise onu versin gönlüne ve ailene selametle inş. Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
allah razı olsun kardeşim sabırlı ve ısrarcı olarak ne kadar başarılı olurum bilmiyorum; ama allahtan ümit kesilmeyeceğini çok iyi biliyorum....
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
Cvp: RE: yardımcı olun lütfen
cağan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:allah razı olsun kardeşim sabırlı ve ısrarcı olarak ne kadar başarılı olurum bilmiyorum; ama allahtan ümit kesilmeyeceğini çok iyi biliyorum....

senden de kardeşim...sabırlı olan kazanır eger dogru bi iş yapıyorsan... sende ailenin mutlu olmasını umutlu olmasını istiyorsun Allah ı hep hatırlamalarını istiyosun bu çok güzel bişi eger sabırlı olup güzel düşüncelerle Allah yolunu anlatıp onları umutsuzluktan kurtarırsın inş.Allah ta yardım edecektir inş. sana emin ol inan bu düşünceye...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
inşallah inşallah kardeşim peki bana ne söylemem(örnek vs.) konusunda biraz yardım edebilir misin
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
onlara Allah ın ayetlerinden bahset,sonra hadis-i şeriflerden bahset bi güzel oku anlat gerekirse yaşanmış gercekler var umutsuzluklara düşmüşler için onlardan bulup anlat sabırlı bi iekilde inanıyorum ki onlar da senin samimiyetine inanıp umutsuzluktan kurtulacaklardır inş.dert ve sıkıntıların Allah tarafından geldigini bunları iyimser düşünüp sabır etmeleri gerektigini sonunda herşeyin daha güzel olcagı gercegini anlat inş. onlarda senin bu cabalarını görüp dogru şeye adım atacaklardır Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
öncelikle rabbim sıkıntılarınızı sorunlarınızı giderir inşaallah

bu gibi durumlarda efendimizin dönemini hatırlamak onların bu gübü durumlarda neler yaptıklarını bilmek gerekir
ayet-i kerimede dendiği gibi sabırla ve namazla Allah'tan yardım dileyin
bu konuda sende bilgilerini artırarak ailene tebliğ yoluyla yardımcı olabilirsin
bu dünyaya geliş amacımızın imtihan olduğunu ve her kesin bi şekilde bu imtihana tabii olduğunu sabırla bunların aşılabileceğini anlatabilirsin

Rabbim yar ve yardımcınız olur inşallah
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Babalar Önde Gider
bende aynı düşüncelere katılıyorum Allah yardımcın olsun.. Ayrıca bencede bu gibi durumlarda insan ndn dünyada olduğunu düşünmeli ndn burdayız bu soru biçok şeyin cevabı... saygılar
Babalar Önde Gider....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.