You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Yardım Ederseniz
Arkadaşlar 13 yaşındayım dinimden kopuğum nasıl istekli namaz kılarım.
Ayrıca Aklımda ailemi kaybetme korkusu var ve annem babamdan önce ölmek istiyorum bunlardan nasıl kurtulucam
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Yardım Ederseniz
Hoşgeldin Emre gülücük 13 yaşında "Rabbime nasıl layık bir kul olabilirim" arayışında olman çok çok güzel..Dininden kopuk değilsin aksine imanını güçlendirme çabasındasın ne ala.. Arkadaş ortamı çok önemli eminimki senin gibi düşünen, imanlı gençlerle arkadaşlık kurmuşsundur..Ölüm konusunda ise Rabbim herkese hayırlı ölüm nasip etsin, anne ve babanı kaybetme korkusu zihnini kurcalamasın..bunu hiçbirimiz hiçbirzaman bilemeyiz..Sadece hayırlı bir ölüm için dua edebiliriz..Sen onlar için bol bol dua et, kendin için yine bol bol dua et..Senin anne ve baban için ettiğin duaların Allah katında o kadar değerliki..bunu unutma..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kildikca lezzetine varacaksin emre
Yılmadan devam et
Ve çokça dua et.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Saolun fakat ne zaman namaza başlasam bir aklıma ölümden nasıl korktuğum geliyor bunları arkadaş çevreme anlatınca gülüp geçiyorlar bende yeniden vazgeçiyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Uğur Akkafa ÖLÜM Bir Yok Olma Değil Arkadaşım !
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-02-2014, Saat:09:50 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Forumun Uykucu Ninesi
oy yavrum benim maşallah sana.
hiç korkma zamanla ölümden değil asıl yaşamdan korkman gerektiğini anlayacaksın.
Sen kimseyi duyma bu yolda sağır ol gülücük
Nefsinin seni yenmesine izin verme sen güçlüsün ve en iyi şekilde aşarsın.
ve ibadetin duaların arttıkça güzelliklerini yaşayacaksın.
yaşadıkça daha fazla ibadet daha fazla teslimiyet olacakgülücük
nefsine yenilmemek ve dizginlemek için de oruç tutmaya başla.
hergün değil.Pazartesi ve Perşembe günleri Efendimiz(s.a.v.) oruç tutarmış.
onun yaptığını yapmakta sünnettir.sünneti yerine getirmekte sevaptır.
hem sevap işlemiş olursun hem nefsini terbiye edersin kuzumgülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Emre kardeşim hoşgeldin....
Herkes bişey yazmış ben yazmasam eksik kalır ....öyle değil mi açıkçası bilmiyorum
Aynı şeyleri zamanında ben de yaşamıştım....
Bazı şeyler vardır öyledir bazı şeyler vardır böyledir..
Bişeyleri umursamayınca gelmez umursayınca gelir .... O yüzden fazla üstünde durma yaptıysan oldu sen elinden geleni yaptın.... bu ölüm korkusunu büyütme üstünde durursan seni alır farkına varmazsın
Hz Ömer'in bir meşhur sözü var herkes cehenneme gidecek bir kişi cennete deseler ümit ederim ki o ben olayım ..herkes cennete bir kişi cehenneme deseler korkarım ki o bir kişi olayım..
Burdan bazıları yada herkes rahat konuşup sana gülüyor zannediyorsun....
Halbuki onların bazısı gerçekten rahat çünkü islamiyeti ümit korku dengesinde orta yolu tutmak meselesinden yaşıyorlar..zaman zaman bazı şeyler galeyana gelebilir ama hepten olması bu hali şeytanın şüphe ve vesvese uyandırmasıdir bence sen bunu umursama ...
Bir hadisi Şerifte buyruluyor hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış,yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış
Yani Dünya'nı da kazanıcaksın nitekim yolun başında olan insan orta yolu tutmalı daha sonra yolda durmayı öğrendikçe kendine hız kazandırmalı

Bide hemen sana şu sünnet şunu yap diyen arkadaşlar var haksızlar demiyorum
Önce farzları ve haramları öğren oku ondan sonra bu duyguların gelişmesiyle beraber diğer sünnet ve nafilelere başla
Sayıyı bilmeden matematik olmaz daha ileri şeyleri yapamazsın
Vektörleri bilmeden kuvvetleri bilmeden fizik olmaz
Arabayı 5. Vitese alırsan çalışır halden ileriye götüremezsin
Çünkü bişeye alışkanlık kazanayım derken ondan da sıkılırsın
Kendini yormuş gibi olursun bu sefer hepten terketmeye meyil edersin....

Bu da hadis ki efendimize Allah katında en hayırlı amel nedir dediler
O da buyurdu ki az da olsa devamlı olanıdır.....

Önce kalkış ve birinci vitese geçmen lazım
Onlar da farzları yapıp haramlardan kaçmak ve bunda devamlı olmaktır.... Devamlı olmasan da sünnet yapmak yanlıştır demiyorum mutlaka namazın sünnetleri de önemli ama Pazartesi Perşembe orucu teveccüd namazı da sünnet ... Sünnetlerin içinde bile diğerlerinden daha üstün olanları var sabah namazının ilk sünneti mesela Pazartesi Perşembe orucuna kıyasla çok daha önemli ....önce eline bir ilmihal alıp farz ve sünnetin ne olduğunu okuyup öğrenip kalbine indirmelisin zamanla diğer sünnetleri oturtmalısın yoksa 1. Viteste marşa fazla basarsan 2 ye geçemeden motoru patlatırsın.....
Ama önce bil ki herkes ölüm korkusu yaşar ama ölüm tarafı sana galip gelirse bunun doğru bişey olmadığını bil çünkü daha yolun başındasın o yüzden umursama bu hal gelince şunu düşün sadece ben değil herkes yaşıyor . Allah ın rahmeti geniş kafirlere bile rahmet ediyor bana da gönderir diye düşünerek geçir bu hal velilik makamı değil bence şeytanın ilk etkisiyle saldırması okudukça öğrendikçe aşıcaksın bunu....tabi hakikati Allah bilir..... ben genele göre düşünerek yazdım
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-02-2014, Saat:04:27 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Yeni Üye
Hepinize çok teşekkürler yardımcı oldunuz bana benim için dua ederseniz çooook mutlu olurum çok iyi insanlarsınız Allah hepinizi cennette kılsın inşallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Bu arada emre demirde 13 yaşındaymış :D nedense uzun süredir 13 yaş grubu bu forumda bir takım başlıklar açıyor..umarım IP'ler aynı değidir..paranoyak edersiniz adamı gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.