You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

yardım edecek birileri yokmu

Acemi Üye
Selamün aleyküm öncelikle ben 20 yaşındayım inşallah namaz da
kılıyorum ancak bende 1-2 senedir dine İslama ALLAH'a küfür niteliğinde
vesveseler geçiyor bunları biliyorum ancak bazı anlarda sanki kendim düşünmüşüm gibi oluyor
sanki içimde hoşuma gidiyor gibi oluyor bu durumdan rahatsızım yani olmasını
istemiyorum kelime-i şahadet getirip intahar etmeyi bile düşündüm ama bzen
gerçekten kendim düşünmüşüm hoşuma gitmiş gibi oluyor nasıl ayırt edebilirim durumum nedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: yardım edecek birileri yokmu
intihar edene cennetin haram edildiğine dair rivayetler var

kelimei şehadetle de olsa farketmez ayrıca

insanın aklından geçenleri affetmiştir Allah icraata dökmedikten ve kalple inanmadıktan sonra

böyle şeyleri kafana takma herkesin aklına geliyor böyle şeyler

bunlar aklına geldi diye insanlar intihar etse dünyada çok az müslüman kalırdı
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ve aleyküm selam
Sen de söylüyorsun bunlar vesvese
Yani şeytanın senin üzerine yaptığı kuruntular.
Bu gibi hisler hasıl olduğunda abdest alıp Allah a yönel ve içtenlikle dua et
Göreceksin içine ferahlama gelecek.
Olaki kurtulamiyorsun bu vesveselerden ki intiharı da düşündüm diyorsun profesyonel yardım al derim ben
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ben böyle şey görmedim adam haline ağlıyor
Sahabelerle aynı makamın yoluna girmiş bir adam haline ağlıyor

Kardeş sen bizi çıldırtmak mı istiyorsun..Allah'tan halinin farkında değilsin ....umarım öylesindir...
Öyle değilsen bile salak rolü yap..

Hani gecenin bir yarısı etli kebap reklamı görürsün de iştaha gelirsin nefsin çılgınlar gibi arzular ya
Öyle bir kötü olursun ki isteyip de kavuşamamak o etli kebaba dolabı açarsın bişey yoktur fakirsindir o lezzeti gecenin bir saati o nefis nasıl arzular....

Geceler gibi karanlıkların ortasında susuz aç kalan bizlere kebap eti göstermeye utanmaz üstüne bide yardım edecek yok mu der

sırrı ne ifşa edersin biz fakirlerin yanında...

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor:
Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular:
"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz."

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):
"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!.." deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi." [Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110)]
Diğer bir rivayette: "(Şeytanın) hilesini vesveseye dönüştüren Allah'a hamdolsun." demiştir.
Müslim'in İbnu Mes'ud (radıyallahu anh)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir:
"Dediler ki: "Ey Allah'ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi."

Not : birçok ları anlamayacak dediğimi tabiki ..... Ne derseniz deyin arkadaş ben buyum ben niteliksiz olanım....
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-04-2014, Saat:05:39 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Acemi Üye
ama arkadaşlar pişmalık olmuyo gibi yani nefsim içimdeki kötülük süreli arzulayıp onaylıyo sanki ben hiç istemiyorum imana dair içimde his arıyorum bulamıyorum içimde cirit atıyor şirk tir küfür dür isyandır hep böyle
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.