Bir askeri hastane nizamiyesinde eşim başörtülü olduğu için üzerimize doğrultulan silah ile geri çevrildiğimizin ayrıntılarına girmiyorum.
Yine başörtüsü nedeniyle defalarca minik çocuklarımla beraber orduevlerinden edepsizce kovulduğumuzu ve çocuklarımın üzüntülerini de anlatmıyorum.
On beş yıllık askeri yaşamımda bunları yapmadım ve ”ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA VE LAİKLİĞE” bağlı olmadığım TESCİLLENDİ ve ihraç edildim.
NOT: (2012 yılında iade-i itibar yasası ile Emekli Yüzbaşı olarak TSK’ya kaydımız tekrar yapıldı ve bir devlet kurumunda Kıdemli Albay mali haklarıyla sivil devlet memurluğuna başlatıldık…)
”ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA VE LAİKLİĞE” karşı zıt görüşlerim şunlar ve benim gibi dört bine yakın subay astsubay bu nedenlerle ihraç edilmiştik.
1- İçkili danslı eğlenceli gecelere katılmamak. Meyhaneden, kerhaneden, keşhaneden ve her türlü maleyani ortamdan uzak durmak ile irticayı hortlatmaya çalışmak.
2- Ya da eğlenceyi seven ve eğlenceye katılmakta bence hiç bir mahsuru olmayan dost ve arkadaşlarımızla ve meslektaşlarımızla aynı ortamda eşsiz katılmak ve alkol kullanmamak ve dans etmemek hakkımızı kullanmak vs. vb.
3- Devletimizin ve milletimizin vergileriyle yapılmış olan lojmanlarda eşimiz başörtülü olduğu halde oturmaya cür’et etmek.
4- Resmi kıyafet ile kışla içinde veya kışla dışında Allah’ın evinde ibadet etmek. Elli yüz yıllık Anıtkabire resmi kıyafet ile gidiliyorsa Âdem’den evvel varlık ve varoluş boyutunda inşa edilen camiye neden gidilmesin?
5- Eşimizin başörtüsü ile milletin orduevine, milletin askeri hastanesine, milletin askeri kamp ve tesislerine girmeye kalkışmak.
Neyse…
Dahasını saymıyorum...
ATATÜRKÇÜ DEĞİLİM
Bir de şunu beyan edeyim…
Ben hiç bir anlam ve hiç bir boyutta ATATÜRKÇÜ değilim.
Selam ve saygılar
Kemal GÖKDOĞAN