You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

yanına hiçbir şey alma

yanına hiçbir şey alma

General
yanına hiçbir şey alma
Biri Sokrates’e gider canının çok sıkıldığını söyler, akıl danışır. Filozof da ona:
“Tatile çık ama sakın ola ki yanına seni sıkacak bir şey alma” der. Adam bu tavsiyeyi dinler, tatile çıkar. Ama pek de umduğunu bulamaz. Döndükten sonra yine filozofa gider:
“Tavsiye ettiğin şey hiç işe yaramadı. Söylediğin gibi yanıma hiçbir şey almadan tatile çıktım ama yine de hiç bir fayda göremedim” diye dert yanar.
Sokrates:
“Dostum, ben yanına hiçbir şey alma demiştim sana. Fakat görüyorum ki sen yanına almaman gereken en önemli şeyi almışsın. Sıkıntılarını, kederlerini almışsın, hep seninle birlikteymiş onlar. Bu kötü düşünceler yüzünden rahatlayamamışsın.”

ALINTI
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: yanına hiçbir şey alma
Paylaşım için Teşekkürler.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dostoyevski nin. Budala kitabinda bi tren yolcugu sohbetinde geciyordu hikayegülücük
Gitmek isteyen birine giderken yaninda kendini de goturme nasihatini verirken anlatmisti adamgülücük
Eyvallah .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
emeğine sağlık abi...

Sen Hakk’a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul
Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler

Geh kalbini boş eyler
Geh aşkına düş eyler
Geh halkını hoş eyler

Hakk’ın olıcak işler
Ol hikmetini işler
Boşdur gam u teşvişler
-ibrahim hakkı-
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2015, Saat:05:25 PM, Düzenleyen: Rohan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.