You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yanılgılara Kur'an'dan Cevaplar!!!

Kıdemli Üye

YANILGI:
Allah kaderimizi belirler. Hatalarımız zaten kaderde vardır. Olacağı vardır olur. Elimizden bir şey gelmez.

KURAN'DAN CEVAP:
"Ve biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra-13)

YANILGI:
İslam'da cihad adı altında gayrimüslim kişilerin topraklarını silah zoruyla nedensizce elinden almak helaldir hatta cihadtır sevaptır.

KUR'AN'DAN CEVAP:
Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın, ancak haddi aşmayın. Şüphesiz Allah haddi aşanları sevmez. Onlar savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın... Sizinle savaşırlarsa onları öldürün.(Bakara-190-191)

İDDİA:
Dünya'a bir sürü zulüm oluyor, peki Allah neden bunlara göz yumuyor???

KUR'AN'DAN CEVAP:
"Sakın Allah'ı zalimlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma. O, onları gözlerin korkudan donup kalacağı bir güne erteliyor, hepsi bu..." (İbrahim-42)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Yanılgılara Kur'an'dan Cevaplar!!!
Eyvallah
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Tevafuk dub xoox in bana sorduğu sorunun cevabını var burdagülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Emegine Saglık

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allah razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Merhaba ben bu cariyeyi anlayamadım lütfen cevap verebilirmisiniz. Ateist olmak istemiyorum, yanlış düşünmek istemiyorum en kolay Türkçe ile anlatabilirmisiniz bide ateist arkadaşlarımı susturmaiyorum yardımcı olabilrismisiniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hangi cariyeyi
sorunu daha net sorarsan yardımcı olmaya çalışırz
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
“Eğer (birden çok evlilikte kadınlar arasında) adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya eliniz altında olan cariyelerle yetinin.”(Nisa, 4/3).
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.