You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
yalnızca erkekler
Üzgünüm ama bu konuyu açmaya bile çekindim. Ben 16 yaşındayım ve hamdolsun dinimi yaşamaya çalışıyorum.. okuyorum da.. zamanım kalmasa da ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum. Fakat nefsim bugünlerde bana sürekli oyunlar oynuyor. Çevremde mastürbasyon yapan bir sürü erkek arkadaşım var.. çok can dostlarım bile. hepsi bunu gülerek anlatıyorlar. fakat ben bundan nefret ediyorum. kesin bir hadisle sabit olmamış olsa da haram olduğuna inanıyorum. ve ben kendimi bu konuda tutuyorum. fakat bugünlerde içimde bir kuşku var. ne zamandır uykulanmadım da .. yani bunun ben farkında olmadan iç çamaşırıma gelmesinden ve böyle dolaşmaktan korkuyorum. biliyorum ihtiyaç ama günah. ve ben cenabet gezmenin günah olduğunu da biliyorum. arkadaşlarım bu konuda biz yapıyoruz fakat abdest alıyoruz ve böyle bir kuşkumuz olmuyor diyorlar. ne yapmam gerek ?

YARDIM EDEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN !
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: yalnızca erkekler
mastürbasyonun haramlığı ayet veya hadisle direkt olarak belirtilmemiştir. haramlığını kabul edenler müminun suresinin 5-7 ayetlerine dayanmışlar ki bu ayetlerde geçen cinsel yaşantı dışındakilerin tamamı haramdır demişlerdir, fakat bunu kabul etmeyen alimler de vardır. imkanınız var ise nebevi tavsiye olan orucu tavsiye ederim. yok ise aşırıya gitmediğiniz sürece mastürbasyonda vebal yoktur, ki günümüzde tahrik edecek çokça unsur var(Allahu alem)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sevgili kardeşim, "biliyorum ihtiyaç ama günah" demişsin o kısmı anlamadım açıklar mısın. Ya da algıladığımı şekilde açıklıyım yanlışsa o kısmı düzeltip tekrarlarız.

Öncelikle hiç çekinme istediğin konuyu aç, sordukça öğreneceksin. Ergenlik döneminin tam ortasındasın şu anda, yaşıtlarının bir çoğu umursamıyor bile böyle konuları sen gelip burada doğru olanı bulmaya çalışıyorsun, tebrik ederim gülücük Bir yerde nefret ediyorum demişsin, nefret etmeni gerektirecek bir durum değil, vücudunun doğal bir ihtiyacı. Kendimi tutuyorum demişsin, ne güzel umarım tutmaya devam edersin. "Biliyorum ihtiyaç ama günah" demişsin ki, değil sevgili kardeşim, dediğim gibi bu doğal bir ihtiyacın, ancak seninde belirttiğin gibi cenabet gezmek günah. Ufak bir ekleme bu dediklerimi, "uykulanmadım da" demiş ve "farkında olmadan iç çamaşırıma gelmesinden ve böyle dolaşmaktan korkuyorum" demişsin, mantıken düşün farkında olmadığın ve bilmediğin bir şeyden dolayı neden cezalandırılsın insan? Korkma boşuna, içini ferah tut sen. Yalnız farkına vardığın anda sende, arkadaşların gibi boy abdestini almalısın ki kuşkun kalmasın gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah senden de razı olsun kardeşim. Kendimce yol gösterici bir yorum yapmak istedim, umarım doğru yapmışımdır gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Neyin ne olduğunu, ne yapmam gerektiğini öğretiniz, neredeyse her yerde yasak gibi davranıp insanların bunu kesmesini söylemişler. fakat siz bana oruç tut, zorlanırsan. vebal değil dediniz. içim rahatladı. Çok teşekkür ederim. Rabbim dualarnizi kabul etsin inşallah (:
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sevgili batuhan kardeşim bunu yazmakta geciktim biliyorum ve benden öncekilere de hak veriyorum doğru söylüyorsun artık ümmeti muhammed öyle bir hal aldı ki hele büyük şehirler fatih ıstanbulu görse ıstanbulu bizans almış deyip tekrar feth eder ama unutma ki resululllah s.a.v "sabreden zafere ulaşır" buyurdular bunu da dikkate almalıyız senin içinde bulunduğun durum hepimiz için de geçerli allah cümlemizin yardımcısı olsun selam ve dua ile
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.