You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yalnızca Allah 'ın Kelamı ile..!

Yalnızca Allah 'ın Kelamı ile..!

Cezalı Üye
RE: Yalnızca Allah 'ın Kelamı ile..!
İsmini versem de değişen bir şey olacağını sanmıyorum arkadaşım. Teşekkürler..

Fakat öncelikli olarak derim ki, Allah hidayet nasib etsin..!

Sonrasında da derim ki, Kuran ayetleri önünde kimse duramaz. Benim yazdıklarımı silse de gerçeği değiştiremez. Hz. Allah Kuran 'da ne buyurmuşsa o dur..!

Dün kendisine sordunuz belki yanlış ifade ederim. Hatırladığım kadarıyla ;

Dediniz ki,

Peygamber efendimizden evvelki kitapların bozulmamış hallerine iman ediyorsunuz ama, bu günkü Kuran ayetlerine iman etmiyorsunuz..!

Sanırım böyle idi..

Allah razı olsun çok yerinde bir soruydu. Hiç bir şey için geç kalınmış sayılmaz. Rabbimin adaletinden zerre kadar şüphem yok. Er ya da geç gerçeği idrak ettirecekler. Amma bu dünya, amma ahirette..!

Kendisine hakkımı helal etmiyorum.. Ayetlere karşı duruş sergiledi. Kuran ayetlerinin manalarından rahatsız oldu. Başkasının görüş, düşünce ve fikrine saygı duymaktan uzak bir tutum ve davranış sergiledi.

Hakikaten doluyum ve o kişiyi Allah 'a havale ettim. Tekrar teşekkür ederim. Hiç bir girişime ihtiyacım yok sağolun..!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ooo gerçekten de dolusunuz. Keşke kendisi ile görüşmeyi deneseydiniz. Sonuçta inançlı ve imanlı bir kardeşimiz. Bence bir de bu yönden bakmayı deneyin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Evet doluyum.!

Görüşecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Aynı inanç adı altında, benim Kuran ayetlerini paylaşmam ve ayetler hakkında ifadeler kullanmamdan rahatsız olan birisiyle ne konuşabilirim ki.?

Allah ıslah etsin demekten başka ..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ama gerçekten de insanların bakış açılarını değiştirecek sunumlar yapıyorsunuz. Bunu size veren tasavvuf olsa gerek. Ben dünkü ifadelerinizi keyifle okudum ve istifade ettim dersem de inanın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Teşekkür ederim.

Doğru söylüyorsunuz tabii ki Tasavvuf 'un içerisinde olanlara katkısı tartışılamaz. Tasavvuf doğrudan özünü sunar ve teferruatlarla uğraştırmaz.

Hal ile donatır, kelamdan uzaklaştırır.

Kuran-ı okuyup da anlamamak, idrak edememek ne acı..!

Hele bir de bu ilim ile iştigal edene..! Sohbet odasına çevirmeden çıkmak istiyorum. Müsaade ederseniz.. Yoksa malumm.....

Tekrar teşekkür ederim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Asra yemin ederim ki, insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır.
Asr suresi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
İnsanlar yalnız "inandık" demekle, hiç sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?
Ankebût 2

Andolsun biz, onlardan öncekilerini sınadık. Elbette Allâh doğruları bilecek, yalancıları bilecektir.
Ankebût 3

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kendisinde hiçbir şekilde süphe olmayan o kitap,

Muttakiler için bir hidayet kaynağı ve yol göstericidir.

O müttakîler ki,

gaibe inanırlar, namazı kılarlar ve kendilerine verdiğimiz mallardan infak ederler..

Onlar ki,

Sana indirilenlere ve senden önce indirilen kitap ve peygamberlere

ve ahiret gününe iman ederler.

Onlar, Rablerinden bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler de ancak onlardır.

Bakara 2-3-4-5

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.