You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

yahudi ve hristiyanları dost edinmek

yahudi ve hristiyanları dost edinmek

General
RE: yahudi ve hristiyanları dost edinmek
ehli kitabla evlilik cevazı mı? kuranın ehli kitaba özel hitabı mı?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nikah düşmesi ya da boşanma sahitsiz kafaya göre olmaz.
bu hükmü sordum kara
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
boşanma talak suresinde şahit hükmüne bağlanmıştır, açık şekilde 2 şahit emri vardır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben onu sormuyorum..
bir adam karısını üç talakta boşayınca boşanmış oluyor mu ( ben eşimi boşadım diye iki kişiye söyleyebilir)
ayrıca bir müslüman adam, dinden çıktıktan sonra nikahı düşüyor mu
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ayetlere bakalım:

1 - Ey Peygamber! Kadınları boşamak istediğiniz zaman onları iddetleri içinde boşayın ve iddeti de sayın. Rabbiniz Allah'tan korkun. Apaçık bir hayasızlık yapmaları hali bir yana, onları evlerinden çıkarmayın, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah'ın sınırlarıdır. Kim Allah'ın sınırlarını aşarsa, şüphesiz kendine zulmetmiş olur. Bilmezsin, olur ki Allah, bundan sonra bir durum ortaya çıkarıverir.

2 - Sürelerinin sonuna vardıklarında onları güzelce tutun, yahut güzellikle onlardan ayrılın. İçinizden adalet sahibi iki kişiyi şahit tutun. Şahidliği Allah için yapın. İşte Allah'a ve son güne inanan kimseye öğütlenen budur. Kim Allah'tan korkarsa Allah ona bir çıkış yolu yaratır.

ayette boşanma hükmü 2 şahide bağlanmış, 3 talakı kendi içinden ya da eşi ile başbaşa iken söylemenmesinin ayetlere göre boşanma olarak hüküm alması diye bir durum yoktur. ayetin açık net koyduğu hükmü hangi daha sağlam delil(!) terkettirebilir

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-01-2014, Saat:08:36 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Profesör
(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]

sana sorduğum buydu kara ; )
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
(İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ayet hüküm koymuşken daha fazla konuşmak hiç kimsenin haddine değil, elbette ayette geçtiği gibidir amenna ve saddakna.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
eyvallah....
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.