Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yahudi biri ile evlilik
Yahudi biri ile evlilik
Yanlış anlaşılma var sanırım ben onu sevdiğimi söylemedim, oda evlenme teklifi felan etmedi, varsayımdan eğer evlenme teklifi etse, eğer bende onu sevsem olur mu dedim. yoksa ben ona en başından olmayacağını söylemiştim ve hatta onu kırdığımı hissediyorum da dedim. Ama bi ihtimal diye düşündüm, bunu merak ettiğim için burda bu konuyu açtım, meraktan, yoksa öyle bişey ben düşünemem imkansız, ben ona hep kardeşim dedim... Ailem de asla böyle bişeye izin vermez zaten, müslüman olsa da izin vermez mümkün değil yani...
Paktuna, ben o çocuk iyi biri temiz kalpli biri dedim, tüm yahudiler çok mükemmel, cennetlik demedim...
Ya ne evlenmesi, ben bu soru aklıma geldi sorayım dedim, pişman oldum yaa... Dün akşam bu konuyu açarken pek ayrıntıya girip anlatamadım, sabahta acele kurs başvurusuna gittim, yanlış anlışıldım evlenme felan yok ortada, çocuğa olamayacağını söylediğimden beri de konuşmadık, o beni hiç görmedi bile günahını almayın lütfen paktuna kardeşim, neyse bu konu fazla uzadı..
ben yine de onun hakkında böyle konuşulmasına izin veremem, kusura bakmayın...
Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. Redd-ül Muhtar
Ey iman edenler! Mümin kadınlar hicret ederek size geldiklerinde kendilerini imtihan edin! İmanlarını Allah bilir. Eğer siz onların inanan kadınlar olduklarını öğrenirseniz, artık onları kafirlere iade etmeyin! İnanan kadınlar, kafirlere helal değildir, kafirler de mümin kadınlara helal olmazlar. Mumtehine 10. Ayet
Bu ayete göre Yahudi biri ile evlenirsen haram işlemiş olursun. E nikah da düşmediği için zina etmiş sayılırsınız.
Lütfen Allah'ın işine karışmayalım, lütfen!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi