You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yabancılarla ilgili sorular

Yabancılarla ilgili sorular

Acemi Üye
RE: Yabancılarla ilgili sorular
Tamam o dediklerin belli zaten de sadece öyle değil.O saydıkların iyi amaçla kullanmaksa caiz olur.Telefon uçak bilgisayar kullanmak.İyi şeylerini kullanmak olur.Onlar değil benim dediğim.Mesela oyun karakterlerine ayrı bir sempati duymak günah mıdır?Sonuçda gerçek olmayan bir şey o karakter.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
-hayali karekterleri beğenmek Müslümanın uzak durması gereken boş iş kapsamındadır... Bunun yerine sahabilerden örnekler beğen....
-Din ile ilgisi olmayan fikirlerini beğenmek günah değil fakat siz konulara ne kadar vakıfsınız... mesela siz hiç farkında olmadan aslen dine aykırı bir hususu beğenirsiniz farkında olmazsınız... bunun için islam alimlerinin fikirlerini tavırlarını dikkate almak daha elzemdir..
-gayri müslimlere benzemenin derecesini anlatmak için ders yapmak gerekir... ama öz olarak onların gelenekleştirdiği/bayramlaştırdığı her türlü tavır ve davranıştan uzak durmak gerekir... sadece bizim dinimize aykırı olması şartı sağlıklı bir görüş değil...
4-dine aykırı olmayan hususlar haram değildir fakat biz onlara muhalefet etmekle emrolunduk... bıyıkların kısaltısı sakalların uzatılması örneğinde olduğu gibi onlara muhalif tavır sergilemiş sünnet... yine efendimiz yahudi ve hiristiyanlar ayakkabıları ile namaz kılmazlar siz onlara muhalefet edin kılın- diyor...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
BENCE diyerek nacizane yorumuma başlamak istiyorum;
*yukarıda çok güzel örnekler verilmiş, cep telefonu, bilgisayar, uçak, ilaç gibi... bunlar mantıken sana ters geliyorsa kullanmazsın.o zaman uçağa binmezsin, arabaya binmazsin, atla yada deveyle ulaşımını sağlarsın.günah işlememiş olursun.
*bir film karakterini yada hayali bir karakteri beğenmek te bana göre günah değil, sen onu beğendin diye ona benzemek için estetik yaptırmazsan, inancını, kılık kıyafetini değiştirmezsen neden günah olsun ki?
*gayrimüslim bir sanatçının örn; paulo coelho'nun simyacısını okumak seni nasıl bir günaha itebilir ki? bilakis ben dine daha çok yaklaştım bu kitapla...
*gayrimüslime benzemek demişsiniz; Mevlam yeryüzünde birbirine benzeyen binlerce insan yarattı... bugün brad pitt e benzeyen müslüman erkekler günah mı işlemiş oluyorlar?

ben mantığımın almadığı bir şeyi örnek vermek gerekirse; malumunuz her sene ramazan ayında kendini profesör ilan eden bazı adamlar çıkıp konuşuyorlar, sakız çiğnemek günah değil,ilişkiye girmek günah değil diye absürd şeyleri. dinimizde yeri yok ayrıca mantığımda almıyor, ben bunu bile bile gidipte sakız çiğnemem.

bence biraz mantıklı düşününce bu soruların cevabını kendinizde buluyorsunuz.
sürç-i lisan ettiysem affola...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Eğer sana gelen ilimden sonra onların hevalarına uyarsan, bil ki sen de zalimlerdensin." (Bakara-145)

Ehl-i Sünnet müfessirlerinin görüş birliği vardır ki, "Bu ayet-i kerimede onların tüm yaşantılarına muhalefetin mecburiyetine işaret vardır." demişlerdir.

İbn-i Kesir (R.A.) tefsirinde bu ayet hakkında şöyle diyor: "ALLAH Azze ve Celle, bu ayetle, mü'minlerin, söz ve davranışlarında kafirlere benzemelerini yasaklamıştır."Çünkü Yahudiler "Raina" kelimesini Nebi (S.A.V.)'e hakaret olsun diye kullanıyorlardı. ALLAH Azze ve Celle de; mü'minleri bundan alıkoydu.

İbn-i Kesir (R.A.) tefsirinde bu hadisi şöyle açıklıyor;

"Bu ayette kafirlere sözlerinde, davranışlarında, bayram ve ibadetlerinde, vb. işlerinde, -müslümanlar için mesru olmadığı halde- uyanlar için şiddetli bir tehdit ve acı bir azapla cezalandırma uyarısı vardır."
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Gayrimüslim bir karakteri beğenmek niye günah olsun? Bu senin inancını etkilemediği sürece bir zararı dokunmaz. Bir karakteri, birini beğenmen için müslüman olması şartı varsa, bugün müslüman bildiklerimiz ne derece müslüman diye düşünürüm. Müslüman görünmeyle müslüman olunmuyor ne yazık ki. Kalpleri bilen Allah'tır. Onlara benzememen yeterlidir diye düşünüyorum.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.