Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yabancılarla ilgili sorular
Yabancılarla ilgili sorular
-Din ile ilgisi olmayan fikirlerini beğenmek günah değil fakat siz konulara ne kadar vakıfsınız... mesela siz hiç farkında olmadan aslen dine aykırı bir hususu beğenirsiniz farkında olmazsınız... bunun için islam alimlerinin fikirlerini tavırlarını dikkate almak daha elzemdir..
-gayri müslimlere benzemenin derecesini anlatmak için ders yapmak gerekir... ama öz olarak onların gelenekleştirdiği/bayramlaştırdığı her türlü tavır ve davranıştan uzak durmak gerekir... sadece bizim dinimize aykırı olması şartı sağlıklı bir görüş değil...
4-dine aykırı olmayan hususlar haram değildir fakat biz onlara muhalefet etmekle emrolunduk... bıyıkların kısaltısı sakalların uzatılması örneğinde olduğu gibi onlara muhalif tavır sergilemiş sünnet... yine efendimiz yahudi ve hiristiyanlar ayakkabıları ile namaz kılmazlar siz onlara muhalefet edin kılın- diyor...
*yukarıda çok güzel örnekler verilmiş, cep telefonu, bilgisayar, uçak, ilaç gibi... bunlar mantıken sana ters geliyorsa kullanmazsın.o zaman uçağa binmezsin, arabaya binmazsin, atla yada deveyle ulaşımını sağlarsın.günah işlememiş olursun.
*bir film karakterini yada hayali bir karakteri beğenmek te bana göre günah değil, sen onu beğendin diye ona benzemek için estetik yaptırmazsan, inancını, kılık kıyafetini değiştirmezsen neden günah olsun ki?
*gayrimüslim bir sanatçının örn; paulo coelho'nun simyacısını okumak seni nasıl bir günaha itebilir ki? bilakis ben dine daha çok yaklaştım bu kitapla...
*gayrimüslime benzemek demişsiniz; Mevlam yeryüzünde birbirine benzeyen binlerce insan yarattı... bugün brad pitt e benzeyen müslüman erkekler günah mı işlemiş oluyorlar?
ben mantığımın almadığı bir şeyi örnek vermek gerekirse; malumunuz her sene ramazan ayında kendini profesör ilan eden bazı adamlar çıkıp konuşuyorlar, sakız çiğnemek günah değil,ilişkiye girmek günah değil diye absürd şeyleri. dinimizde yeri yok ayrıca mantığımda almıyor, ben bunu bile bile gidipte sakız çiğnemem.
bence biraz mantıklı düşününce bu soruların cevabını kendinizde buluyorsunuz.
sürç-i lisan ettiysem affola...
Ehl-i Sünnet müfessirlerinin görüş birliği vardır ki, "Bu ayet-i kerimede onların tüm yaşantılarına muhalefetin mecburiyetine işaret vardır." demişlerdir.
İbn-i Kesir (R.A.) tefsirinde bu ayet hakkında şöyle diyor: "ALLAH Azze ve Celle, bu ayetle, mü'minlerin, söz ve davranışlarında kafirlere benzemelerini yasaklamıştır."Çünkü Yahudiler "Raina" kelimesini Nebi (S.A.V.)'e hakaret olsun diye kullanıyorlardı. ALLAH Azze ve Celle de; mü'minleri bundan alıkoydu.
İbn-i Kesir (R.A.) tefsirinde bu hadisi şöyle açıklıyor;
"Bu ayette kafirlere sözlerinde, davranışlarında, bayram ve ibadetlerinde, vb. işlerinde, -müslümanlar için mesru olmadığı halde- uyanlar için şiddetli bir tehdit ve acı bir azapla cezalandırma uyarısı vardır."
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi