You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ya varsa diye inanmak

Ya varsa diye inanmak

Acemi Üye
Ya varsa diye inanmak
Özellikle şu sıralar çokca gördüğüm(üz) ya varsa diye inanan gençlerimiz.

Ben inanıyorum yoksa birşey kaybetmem varsa sen düşün kafir! diyen gördüm bi kaç defa son zamanlarda.

Böyle inanmak doğru mudur bence değildir. Herşeyi bilen,gören yaratıcı bunları bilemiyecek mi de böyle düşünüp iman ediyorlar.

Allah'ın gazabından korkmamız tabi ki gerekli fakat korktuğumuz için ibadet etmemiz ne kadar mantıklı?. Aynı şekilde aile zoruylada ibadet etmenin pek bi mantığı olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Tabiki çocuklarınıza yol gösterip, doğru yolu bulmasında vesile olmanız önemli ama zorla olunca ne anlamı kalır ki.

Tabi ki herşeyin doğrusunu Allah bilir fakat sorum size siz ne düşünüyosunuz ya varsa diye ibadet edenler hakkında. Yoksa birşey kaybetmem varsa siz düşünün kafirler diyenler hakkında. Benim gözümde inanmıyanlardan farkı yok bu düşüncede olanlar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Ya varsa diye inanmak
gülücük

Bazi islerin temelli zor olur, temeli saglam atilan evler gibi cocuklarda ileride Sacma sorular ile karsilastiklari zaman güzel cevaplar verirler, Merakindan, utancindan sürekli okuyup ögrenerek

Temmeli saglam insan arada bir sarsilsada tek huzur bulabilecegi yeri hemen hatirlar U Dönüsü yapar..

kisaca sorunuza cevap ise, inanmayanlar ile tartismaya gerek kalmadan, yoksa kaybedecegim birsey yok, peki ya varsa ( ki bundan asla süphede duyuyor degiliz ) demek kisadan en iyi cevaptir..

sevgili Twiligh6 tarlaya cikma egitimi aldiniz mi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-08-2014, Saat:02:53 PM, Düzenleyen: 4ever.
Profesör
Varlığından şüphe etmiyoruz ki ya varsa diye ibadet edelim.
Elindeki çizgiler bile O'nun varlığının delilidir
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ya varsa diye düşünen biri , olmayabileceği ihtimaline inanmıştır bu iman değildir iman şüphesiz inanmaktır

anca bazı islam alimleri zamanında gayri müslimlerle tartışırken bu örneği kullanmışlardır

kendileri şüphesiz inanmışlardı ancak bu örneği vererek kafirlerin inançlarının her halükarda yanlış olduğunu anlatmak istemişlerdi

bu örneği verenlerin çoğu da kendileri şüphesiz inanmış ancak olayı kafirlerin anlayabilmesi için bu tür örnekler vermişlerdir

ve son olarak bir insan Allaha döndürüleceğine hesap vereceğine şüphesiz inanıyorsa bu kişinin ibadetini korkudan yapmış olması imanını zedelemez bilakis Allahın vaad ettiği din gününe ne kadar çok inandığını beyan eder.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Anladım tabi ki sizin anlattığınız açıdan söylenler için bir sözüm yok çokda mantıklı bir cevap ama inanmakla inanmamak arasında kalan gençlerimiz yoksa ben bişey kaybetmem ya varsa diyenler içindi bu düşüncem
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
zehan kardeşimin dediği gibi ifadesinde sorulan ya yoksa sorusuna güzel bir atıf yapmış hz ALi gülücük

ama genel olarak ya varsa diye düşünürek iman olurmu ...

Amentü billahi ve melâiketihi,
ve kütübihî ve rusülihî ve'l yevmi'l-âhıri
ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihi mina'llâhi teâlâ
ve'l-ba'sü ba'de'l mevt.
Haggun, Eşhedü en lâ ilâhe illAllâh ve eşhedü enne
Muhammeden abdühû ve rasûlühü.

Ben Allâh-ü Te'âlâ'ya, meleklerine, kitaplarına,
peygamberlerine, âhiret gününe, kadere ; hayır ve şerrin
Allâh-ü Te'âlâ'nın yaratmasıyla olduğuna inandım.
Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben şahadet ederim ki,
Allâh-ü Te'âlâ'dan başka ilâh yoktur. Ve yine şahadet
ederim ki, Muhammed (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) O'nun
kulu ve peygamberidir.

biz buna iman ederiz..ya varsa demeyiz. Var deriz şahadet getiririz imanın şartını yerine getiririz ELHAMDÜLLİLALLAHgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-08-2014, Saat:03:15 PM, Düzenleyen: Noyan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.