You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Vesveseden kurtulamıyorum

Cezalı Üye
Selamun aleykum vesveseden kurtulamıyorum yardımcı olun kafamın içinde sanki biri konuşuyor. Allah'a sığınırım deyince geçiyor ama sonrasında ya Müslüman olmasaydım, ya Kuran'dan haberim olmasaydı o zaman ne yapardım diye kaygılanıyorum. Sonuç olarak geçmiyor kafama karmakarışık yardım edin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Vesveseden kurtulamıyorum
aleykum selam hoşgeldiniz..

Yirmi Birinci Sözün İkinci Makamı

Kalbin beş yarasına beş merhemi tazammun eder.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
رَبِّ اَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ - وَاَعُوذُ بِكَ رَبِّ اَنْ يَحْضُرُونِ 1

EY MARAZ-I VESVESE İLE MÜPTELÂ! Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider.

Öyle ise, şu musibetli vesvesenin aksâm-ı kesiresinden kesîrü’l-vuku olan yalnız Beş Vechini beyan edeceğim; belki sana ve bana şifa olur. Zira şu vesvese öyle birşeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tard eder. Tanımazsan gelir, tanısan gider.

BİRİNCİ VECİH – BİRİNCİ YARA

Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar. Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden şetme döner. Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münâfi-i edep çirkin halleri tasvir eder. Kalbe “Eyvah!” dedirtir, ye’se düşürtür. Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı sû-i edepte bulunuyor. Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister. Bu yaranın merhemi budur:

Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme. Çünkü senin hatırına gelen şetim değil, belki tahayyüldür. Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetm dahi şetm değildir. Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir. Şetm ise hükümdür.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Vesveseden kurtulamıyorum
Bende yakın zaman önce başladım namaza bana buradaki arkadaşlar varken bana laf düşmez ama ne yaparsan yap ama vesvese.nefis veya şeytan herneyse asla geri adım satmayacağını hissettiren Allahın sana herseyden daha yakın olduğunu unutma youtubede vesvese videosuyla var onu izle gece uykun gelmeden başını yastığa koyma olmadı cepten ilahi aç kulağına tut Allah yardımcı olsun şuan yüzde 90 kurtuldum ama kanım emdi resmen
Küçük bir söz yakarsa içini dost bildiklerin anlamazsa seni boşver dökme içini koy alnını secdeye al eline tesbih vallahi O'ndan başkası anlamaz seni
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.