You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Vesvese mi ? Gerçek mi ?

Vesvese mi ? Gerçek mi ?

Yeni Üye
Vesvese mi ? Gerçek mi ?
Selamun Aleyküm forumda yeniyim.

Bugün okulda hoca Miraç nedir ? diye soru sordu. Hep bir ağızdan farklı farklı cevaplar vardı ben biraz saçma sapan konuştum nedense Biri dedi yükselmek biri dedi semaya çıkmak bende neden dediğimi bilmiyorum anlayamadım aniden çıktı ağzımdan "level atlamak" neden böyle birşey dedim bilmiyorum ama isteksiz de olmadı gibi aniden söyledim fakat o andan beri içimde bir şüphe var dinden çıktımmı günaha girdimmi Namazlarım kabul oluyormu ölürsem kafir mi giderim gibisinden. Tövbe ettim neden böyle birşey dedim diye saçma sapan konuşuyorum diye falan ama aynı hatanın benzerlerini de yapıyorum. Boş boş konuşuyorum Sizce dinden çıkmışmıyımdır ? Günaha girmişmiyimdir Kafam çok karıştı içimde bir karaltı var vesveseye mi kapıldım ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Vesvese mi ? Gerçek mi ?
"level atlamak" yani seviye atlamak aslında bu da alternatif bir yanıt. yani mertebe kat etmek gibi...
bunda bir sıkıntı yok gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
o kadarını bilmiyorum Sad
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
"Bakara 2/225-Allah, sizi yeminlerinizde bilmeyerek ettiğiniz lağıv (herhangi bir kasıt olmadan, kanaate göre yanlış yere yapılan yemin)dan sorumlu tutmaz. Fakat kalbinizin kazandığı yalan yere yapılan yeminden sorumlu tutar. Allah çok bağışlayıcıdır, çok halimdir."

Ama bunu alışkanlık haline getirmemek, yaptığından pişman olmak şartıyla...

Allah'a emanetsiniz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.