You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
RE: vesvese
İnsan için sorumluluk ancak iradî fiiller içindir.
Yani insan, kendi isteğiyle, kendi iradesiyle bir iş yaptığında o işin getireceği sorumluluğu da yüklenmiş olur.
Ancak, akla gelen kötü şeylerde, kişinin iradesi söz konusu değildir.
Yani, siz kendi iradenizle kötü şeyler düşünmeye karar vermiş ve bunu icra etmiş değilsiniz.
Dolayısıyla bu konuda bir sorumluluk da taşımazsınız.
Şeytanın bir vesvesesi olduğu bilinen şeylerin sorumluluğu da olmaz.
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Es Selam öncelikle hayırlı akşamlar dilerim;

Vesvese ile ilgili bir kaç söz ile giriş yapalım.
Yahudinin birisi Hz.Ali(R.a)gelmiş ve sizde vesvese diye bir şey var bizde nedense hiç olmuyor demiş.Hz.Ali(R.A)Boş eve hırsız girmez ki demiş.Dolayısıyla vesvese imanın bir göstergesidir.

Müslimin İbnu Mesud (ra)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: Ey Allah'ın Resulü, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercih eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?) Hz. Peygamber (sav): "Hayır, bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi."

Üstad Bediüzzaman 21.sözde vesvese ile ilgili konularda;

Ey maraz-ı vesvese ile müptelâ! Bilir misin vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Sen ona ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Demek büyük nazarla baksan büyür, küçük görsen küçülür. Korksan, ağırlaşır, hasta eder. Korkmasan, hafif olur, hafî kalır. Mahiyetini bilmesen devam eder, bilsen gider. Öyleyse, bu marazın devasından “Beş Vechini” beyan edeceğim. Belki, sana da şifa olur. Zira cehil onu dâvet eder. İlim onu tardeder.

Demiş ve

Şeytan, şüpheyi kalbe atar. Eğer kalb kabul etmezse, o şüpheden, şetme döner. Hayale karşı, şetme benzer bazı hâtıraları ve bazı münafi-i edeb çirkin halleri tasvir eder. Kalbe “eyvah!” dedirtir, ye’se düşürttürür. Vesveseli adam zanneder ki, kalbi Rabbisine karşı sû-i edepte bulunuyor. Müthiş bir helecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister.

Ve şu benzetmeyi yapmış;

Aynadaki yılan sizi ısırmaz demiştir.

Öyle ise vesveselere pek ehemmiyet vermemek lazım gelmektedir.

Mesela sürü sahibi ve köpekli bir sürüye rast geldiniz.Köpek size zarar vermeye çalışıyor ne yaparsınız?Köpekle uğraşırsanız o da sizler le uğraşır.Sürünün sahibine haber verirseniz o da köpeği yanına çağırır ve ya bağlar...

İşte vesvese geldiği zaman ona önem vermemek Allah'a sığınmak lazım gelir....

Selam Ve dua İle....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-11-2015, Saat:09:32 PM, Düzenleyen: Aciz_Beden22.
Kıdemli Üye
Amin..
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir vesvese kelimesi daha okuyacak
Takatim kalmadı.

Tam böyle ciddiyetle bir üye geliyor diyorum
O da vesvese diyor.

Subhanallah !
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
konunun başlığını görünce bende senin duygularına kapılmadım desem yalan olur kızcağazımgülücük

ama insanoğlunun zaafları var..nefsi var..ve bir çok ta şeytanı var..o yüzden hiçbir zaman ne vesvese konusu unutturulur ne de vesveseden kurtulabiliriz...

Rabbim küçük masum vesveseler dışındaki vesveseleri bizden uzak tutsun inşALLAH
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.