Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Vesvese
Vesvese
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem
Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi
Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Çocuklar bile "Bizi kim yarattı?", "Allah nerede?", "Allah' ı kim yarattı?", "Neden yaratıldık, neden varız?" gibi sorular soruyor. Sorguluyan bir varlığız anlayacağın. İnsan bu tarz soruların cevabını isterse Allah ona cevabı ulaştırır. Örnek olarak Selman-ı Farisi' yi gösterebiliriz. Mecusiliği doğru bulmadı ve yeni bir din arayışına girdi. Önce Hristiyan oldu. Daha sonra kendisinden Hristiyanlık hakkında bilgi aldığı bir papazın Arap yarımadasında son peygamberin geleceğini söylemesi üzerine yola koyuldu. Kendisini çölden geçirmesin için bir tüccarla anlaştı ancak o tüccar onu köle olarak sattı. Onu satın alan kişi daha sonra onu Medine' de yaşayan Beni Kurayza' dan birine sattı. Sonraki günlerde Peygamber' in (sav) Medine' ye doğru yola çıktığı ve Kuba' da olduğunu öğrenince oraya gitti ve peygamberlik işaretlerinin görünce Müslüman oldu. Yani bir kişi doğru yola ulaşmayı isterse Allah onu doğru yola ulaştırır. İslam burnumuzun dibine gelecek diye bir şey yok.
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem
Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi
Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi