You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
RE: Vesvese
bir sorum var. İnternette Kur'an ı yırtan bir kişi var. Video daha yeni yüklenmiş galiba, 1 ay önce falan. Şimdi kişisel tanımadığım için bunuda mı tekfir etmeyeyim? Yırtan pkklı mı ypgli mi ne öyle bir şey yazıyor. Bi de Müslüman degil gibi gorunen, Müslüman olmadigini dusundugumuz yabanciya karsi tavrimiz ne olmalidir? Tekfir etmrk icin hacli, Müslümanlar aleyhinde bir sey yazan, ya da dini inancini yazdigi bir sey mi gormeliyiz? Ya da bir farzi inkarini filan?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-07-2015, Saat:04:41 PM, Düzenleyen: h..
Forumcu
gülücükkardeşim dini sorular bölümünde konu açtım Tekfir Meselesi diye
oku inşaallah işine yarar yaramasada arkadaşlar yardımcı olacaktır paktunanın bir cevabı vardı sanırım onu dinle bir de istersen...olmadı sonra yapacak bişe yok...bulursam başka cevap veririm.
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-07-2015, Saat:04:50 PM, Düzenleyen: Rohan.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Alırken benden beni,

Dilimde Allah ismin
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Alırken benden beni,

Dilimde Allah ismin
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-07-2015, Saat:04:58 PM, Düzenleyen: Rohan.
Forumcu
Kardeşim aslında bu tekfir meselesini hala araştırıyorum ama ortada senin kaygılanmanı gerektirecek bir durum olmadığını söyleyebilirim çünkü sen kafir bir kimsenin mümin, mümin bir kimsenin kafir olduğunu söylemiyorsun. Örneğin izlediğin videodaki Kuran' ı yırtan kişinin tövbe etmediğini ya da Müslüman olmadığını bilsen o kişinin kafir olduğunu söylersin ama ne kafir olduğunu bilebilirsin ne mümin olduğunu bilebilirsin ne münafık olduğunu bilebilirsin. Sadece yapılan o işin küfür olduğunu söyleyebilirsin. Sen o işin küfür olmadığını söylemiyorsan sorun yok. Kimin kalbinde ne var bilemeyiz. Sadece amellere göre hüküm verebiliriz. Şu anda kimin ne amel işlediğini bilmediğine göre... Bildiklerin için tekfir edebilirsin. Tekfir etme şartı var mı onu araştırıyorum hala. Birine soracağım bunu.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.