You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
uzaylılar
Öncelikle herkese Selamun aleyküm. Değerli abilerim,ablalarım,kardeşlerim.
Benim sizlere bir sorum olacak ben 14 yaşındayken hristiyanlık ateistlik gibi gittim geldim yani saptım ve bir anda uzaya karşı bir araştırma hissi doğdu içime ve anladım ki bu uçsuz bucaksız evren büyük patlama vs. Kesinlikle olamaz anladım ki Allah (cc) var. Daha sonra İncil daha doğrusu kutsal kitaptan araştırmalar yaptım ve kutsal kitapta sadece dünya ve ahiret ile ilgili şeyler yazıyordu. Ve en son dedimki şimdi ne olacak nasıl oldu bu evren? Bir de kuran'da bakayım dedim ve kuran'da herşey açık bir şekil de yazıyor dümya dışı zeki Yaşam olduğu benim kafama takılan soru şu burada yarattığımız varlıkların bir çoğundan üstün kıldık diyor insan dan daha üstün olan varlık var mıdır?

Gerçekten Biz Âdem evlatlarını şerefli kıldık, karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar nasib ettik, onlara helâl ve hoş rızıklar verdik ve onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık."(İsra,17/70) burda
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: uzaylılar
ALLAH bilir.. bunu bilmek ahiretimize bir kazanç sağlacakmı onu da bilmek lazım...ALLAH ın kudretini gücünü bildiğimiz gibi herşeyi eksiksiz mükemmel yaratanın da O' olduğunu biliyoruz...

evlat sen öncelikle güzelce kurana sarıl bol bol oku..Türkçe meallerini...aradığın soruların cevaplarını bulacaksın eminim gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ve aleykum selam

Yazınızda dikkatimi çeken bir husus hakkında şunları belirteyim:

Büyük patlama (big bang) teorisi Yaratıcının olduğuna aykırı bir teori değildir aslında.
Aksine ateizmin felsefi temellerini sarsmıştır..Onlar maddi olan evrenin ezelden
beri var ve ebede kadar devam edeceğini söylerler. Büyük patlama teorisi, evrenin var oluşunu ''sıfır '' anıyla başlattığı, ezeli olmadığını belirttiği için onlara ters düşüyor.
Evreni yoktan var eden Allah inancımız bu teoriye ters düşmez yani..

Bu konuda alıntıladığım şu yazı faydalı olabilir:

KUR'AN VE KAİNATIN YARATILIŞI

"big bang" teorisi ile ilgili görülen ayeti kerimeler:

"İnkar edenler bilmezler mi ki göklerle yer bitişik idi. Biz onları ayırdık" (Enbiya, 30). Bu ayet, başlangıçta kainatın bir madde teşkil edip onun ayrılmasıyla meydana geldiğini beyan etmektedir. Big Bang nazariyesinin ifade edilmesinden 56 yıl önce (1936'da) yayınlanan tefsirinde müfessir Elmalılı M. Hamdı Yazır, bu ayeti açıklarken şöyle diyordu:

"Semavat ve arz ikisi bitişik bir şeydi, Allah aralarını ayırdı" demektir. Bu mana madde-i ula nazariyesine de temas eder (ilk madde teorisine temas eder.)3 "O yeri yayan, onda oturaklı dağlar çakan, ırmaklar yaratan ve bütün meyveleri çift yaratandır." (Rad, 3) ayetinin tefsirinde de şöyle diyordu: "Yani azgın maddesi, bed-i halkta (yaratılışın başlangıcında) suret-i icmalde yaratılmış (toplu, yoğun bir şekilde) yaratılmış olan madde-i üladan (ilk maddeden) veya ecsam-ı ibtidaiyyeden veya ecram-ı semaviyyeden (gök cisimlerinden) fasl ve fetk olunarak medd edilmiştir (ayrılıp yayılmıştır.)4

"Büyük patlama" teorisi, ilk patlamadan sonra atomların yaratıldığını, atomlardan da gaz ve toz bulutlarının yaratıldığını göstermektedir. Şu ayet açıkça bir gaz safhasından bahseder:

"Sonra (Allah 'in iradesi) duman halinde bulunan göğe yöneldi, ona ve yere: "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma girin" dedi. îkisi de: "İsteyerek geldik" dediler." (Fussilet, 11) Ayette geçen duhan "toz, duman, nebülöz" safhasını düşündürmektedir.

"Büyük patlama" nazariyesinin ihtiva ettiği ve A. Ersnestein, E. Hubble, A. Lemaitre gibi bir çok bilginin ortaya koydukları "kainatın genişlemesi"ne gelince, şu ayet-i kerime ile ilgili olabilir: "Biz göğü sağlamca kurduk ve gerçekten Biz onu genişletmekteyiz." (Zariyat, 47) Ayette geçen sema (gök) sözü edilen dünya dışındaki bütün kainat demektir. Ayetteki mûsiun hem semanın genişliğini hem de Allah'ın onu genişletmekte öldüğünü ifade eder. Astronomi alimleri kainatın dış nebulelerinin, güneş sisteminden ve birbirlerinden uzaklaştıktan neticesini çıkardılar. Bu esasa göre kainat hareketsiz olmayıp, sabun köpüğü veya balonun genişlemesi gibi bir genişleme durumundadır."5

Bu keşfin en önemli bir sonucu, eski Yunan filozoflarından beri bir çok filozofun inkarına sebep olan bir dogmayı yıkmış olmasıdır. O da maddenin ezeli olduğu fikridir. Müslümanlar ise bu fikri Kur'an'a imanlarına dayanarak, başlangıçtan beri reddetmişlerdir (Tevil eden bazı İslam filozofları hariç)

Fakat görüldüğü üzere, Kur'an'da sadece bazı prensiplere işaretler vardır ki bu da arif olanlara yetmektedir. Yoksa Fen bilimlerinin detaylarının onda yer almasını beklemek abestir. Zira her şeyden önce Kur'an'in esas maksada insanlara akıl ve tecrübeleriyle kesin olarak ulaşamayacakları ilahi hakikatleri bildirmektir. İnsanların elde edebilecekleri bilgileri kendilerine bırakır. Bununla beraber bir takım prensiplere işaret etmeyi ihmal etmez. Diğer taraftan Kur'an bundan on beş asır önce yaşamış insanlarla, şimdikilere ve kıyamete kadar gelecek insanlara hitab etmektedir. Çeşitli seviyeler, bu kadarcık işarete kanaat getirmelidirler. Bu işaretler birleşerek, bu evsaftaki bir kitabın, ancak kainatın yaratıcısı tarafından gönderilmiş olduğunu ispatlarlar. Kur'an-ı Kerim'in bu kabil müteşabih ayetleri birer yıldız gibidir. Bakan herkes görebilir. Kimisi bir sarı lira gibi parlar görürken büyük teleskoplarla bakan uzmanlar, bizden milyonlarca ışık yılı ötede, güneşten bile kat kat büyük bir gök cismi olduğunu anlarlar. Önemli olan onun, bütün fanilerin üstünde herkese ışık vermesidir.

Dipnotlar: l. Ümit Şimşek, Big Bang (Kainatın Doğuşu) İstanbul 1980, s. 26,27. 2. bk. Hasarı Hüseyin Korkmaz'ın Altınoluk'un bu sayısında yer alan konu ile ilgili yazısı. 3. Hak dini kur'an Dili, 4, 335. 4. Hak Dini, 4, 2951-52. 5. Doç. Dr. Celal Kırca, Kur'an-ı Kerim'de Fen Bilimleri, İstanbul, 1984, s.63. Krs. ; (Tabatabci tefsiru'l-Mizan 18, 382) Coran Paris, 1989 bu ayet tefsirinde. M. Buca ile Kur'an ve Bilim, s. 248; Prof Dr. M. Hamidullah, Le Saint.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ayette birçok yaratılandan üstün kılınan varlığın insan olduğu söyleniyor.
Siz buradan nasıl uzaylılar anladınız açıklayabilir misiniz?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İnsan yaratıkların en üstünüdür. Çünkü kendine özgü iradesi vardır. Ancak dünyada bize inandırılmaya çalışılan uzaylı ve gemisi ufolar bunun tersini gösteriyor. Madde alemindeyiz bu yüzden uzayda ışık hızını aşmamız imkansız. Bir uzaylı varsa ve madde ötesi bir varlıksa geçmişi ve geleceği kontrol edebilir. Bu bence çok fantastik bir durum. Yani böyle canlıların var olup hem insandan üstün olacak, hem de dünyamıza gelip gelip gidecekler. Ben buna inanmıyorum. Ancak Allah alemlerin rabbi olduğunu belirtir ayetlerinde. Benim inancım ve düşüncem Amerika'nın 51. Bölge uzaylılarına değil de, Allah'ın bir çok varlık yarattığı ve uzayda yalnız olmadığımızdır. Allah ışık hızını aşmayı imkansız kıldığı taktirde zaten onlarla Evren yok olana kadar keşfedemeyiz. Zaten bunun üzerinde "Mavi ışık projesi" adında çalışma yapılmakta. Bu yüzden insanların zihni yıkanıyor ve uyuşturuluyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.