You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
RE: Uydurma Hadisler
Resulullah (s.a.a): "Kim, kendisine ulaşan bir hadisimi inkar ederse, kıyamet günü onun aleyhine şahitlik ederim. Öyleyse benden olup olmadığını bilmediğiniz bir hadis duyarsanız, deyin ki: "Allah daha iyi bilir

Bihâr-ül Envâr, c.2, s.212

Evet hadislere bütünden bakalım,öyle bitane ikitane cımbızlamayla olmaz.!!
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Resulullah (s.a.a): "Benim hadislerimi Kuran ile ölçün, eğer Kur'an'la bağdaşırsa, o bendendir ve ben söylemişimdir.
Kenz-ül Ummal Hadis: 907, Tefsir-ül Kebir (Fahrettin Razi), c.3, s.371
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Resulullah (s.a.a): "Her hakkın bir hakikatı, her doğrunun bir nuraniyeti vardır; öyleyse Kur'an'la muvafık olanı alın, Kur'an'la ters düşeni bırakın (amel etmeyin)."

El-Kâfi, c.1, s.69
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Resulullah (s.a.a): "Kim, benden kendisine ulaşan bir hadisi yalanlarsa, üç kişiyi yalanlamıştır; Allah'ı , Resulünü ve hadisi kendisine nakledeni."

Bihâr-ül Envâr, c.2, s.212
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Hz.Ali (a.s): "Allah ve Resulünün yalanlanmasını mı istiyorsunuz? (İstemiyorsanız) Halkın acayip karşılamayıp kabullenebilecekleri hadisleri onlara söyleyin. Anlayamayacakları ve inkar edecekleri hadisleri onlara söylemeyin.

Bihâr-ül Envâr, c.2, s.77
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Dakik şaka yapiyordur kelebek ya.
O her hadisi doğru yanlis her sekil kabul eder.
Bir sürü savunma yapmıştır.
Tuzak cumledir o.
Onca kurduğu cumleyi yemez dimi dakikcim.
Tasdikler tasdikler.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.