Akşam ezan nı duyunca osmanlıdan kalma camiiye
yöneldim.itikatımı aldığım Kur'an ve sünnete göre tağutun imamının arkasında namaza durmanın doğru olmadığını bildiğimden son cemaat kısmında inşallah namazımı kıldım.
dışarı çıktığımda iki kişininde olduğu yerde cemaate namaz kıldıranla karşılaştım.birileri birşey sordu cevap verdi.inşallah bende:
-- namazı bozan şartlar olduğunu,orucu bozan şartlar olduğunu biliyoruz. kelime-i şehadet-i bozan şartların ne olduğunu biliyormuyuz ,nelerdir dedim ?
--Kur'anın bir harfini dahi kabul etmemek bozar dedi.
--maide 44. sürede Allah c.c Ayetlerle hüküm vermeyenler kafirlerin ta kendisidir.
derken bizi idare edenler bizi kendi yapıp kendileri bozan kanunlarla hüküm verip bozduğuna göre bu idarecilerin yeri kafir olmuyor mu dedim.
--onu ben diyemem dedi.
--onu sen de . dedi.
arkasından ben size bir olayı anlatayım dedi.
--patişahın çok sevdiği bir atı varmış.seyislere bakmı hususunda özel bir ilgi istermiş.atı fazla yormamalarını istermiş.öldü haberini kimden duyarsam başını vuracağım demiş.hayvan bu. her canlı gibi birgün ölmüş. bunu patişaha kim söyliyecek.söyleyenin başı vurulacağını patişah söylemişti.aralarından biri ben söylerim demiş.bereaber patişaha gitmişler.petişahım demiş sevdiğiniz at yere uzandı.olsun ne var dedi.ama ayaklarını hareket ettirmiyor.size söyledim çok yormayın diye.patişahım başını da oynatmıyor.demekki çok fazla yordunuz.patişahım nefes de alıp vermiyor.desenize at öldü.biz diyemeyiz. onu da siz söyleyin demiş.
bende bunun için:
-- onuda sen söyle diyorum dedi.
--arkasından sözüm var
deyip ayrıldı.
meseleyi bu şekilde bitirdi.
orada olan biri :
--ne güzel izah etti .ne yapsın.
.söyleyemez.maaş alıyor.hapse atarlar,mahkemeye çıkarırlar işinden olur.
gittiği için aslında arkasından konuşmak doğru değildir.ancak Kur'an ı ezbere bilen ama bildiğini gizlemenin ne olduğunu da herkesin bilmesi gerekir.
bu olaydaki açıklamalar:
1-Laik imamın anlattığı at olayında otorite karar mercihi patişahtır.patişahın kararı vermesi sağlanmıştır.atın öldüğünü patişaha söyletildi.
2-Müslümanlar için otorite Allah c.c dir .ve halifesi olan kullarıdır.kur'anı ezbere okuyan,binlerce kişiye sözde imamlık yapan otoridedir.karar mercihidir.
3-abdesti bozan şartlarda karar veriyor.orucu bozan şartlarda karar veriyor.kelimei şehadet konusundaki kararı bana neden bırakıyor.
4-verdiği örneğe göre kararı ben değil kendisi vermeliydi.ben zaten ayeti okuyarak karara evet deyip teslim oldum.
5-Allah c.c kafirun süresinde peygamberimize de diyor.ey kafirler.peygamber vekili olarak namaz kıldırdığını söylüyorsun.kararı asıl sen vereceksin ben zaten verdim.
6-kafirin kelime manası gizleyen örten demektir.hikayelerle insanları yanıltmak uyanıklık yapmak örtmek değilde nedir.
7-rızkın Allah c.c den olduğunu söyleyip Allah c.c nin ayetleri ile rızıklanıyorsun ama karar vermeye gelince istediğin konuda karar veriyorsun.yani tağutu üzmemek için.tağutu rızık kapısı gördüğün için.
8-inşallah ben de bu laik imam gibi düşünseydim çalıştığım tağuttan atılmazdım sürülmezdim işsiz kalmazdım.ama bu sahabenin yolu. bu yol peygamberimizin yolu.rızkın Allah c.c den olduğuna iman edenlerin yoludur.sadece islam dinini kabul edenlerin yoludur.hem laik dini hemde islam dinini kabul edenleri yani münafıkların yolu değildir.aradaki farkı inşallah anlayalım.
Arkalarında namaz kılmadığım Laik-demokratik-kapitalizm dinine ait imamların sinsiliklerini görünce :
Allah c.c ye sonsuz şükürler olsun.
Allah c.c yar ve yardımcımız olsun.
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)