You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

uyanık sözde imamlar

uyanık sözde imamlar

Forumcu
uyanık sözde imamlar


Akşam ezan nı duyunca osmanlıdan kalma camiiye

yöneldim.itikatımı aldığım Kur'an ve sünnete göre tağutun imamının arkasında namaza durmanın doğru olmadığını bildiğimden son cemaat kısmında inşallah namazımı kıldım.

dışarı çıktığımda iki kişininde olduğu yerde cemaate namaz kıldıranla karşılaştım.birileri birşey sordu cevap verdi.inşallah bende:

-- namazı bozan şartlar olduğunu,orucu bozan şartlar olduğunu biliyoruz. kelime-i şehadet-i bozan şartların ne olduğunu biliyormuyuz ,nelerdir dedim ?


--Kur'anın bir harfini dahi kabul etmemek bozar dedi.

--maide 44. sürede Allah c.c Ayetlerle hüküm vermeyenler kafirlerin ta kendisidir.
derken bizi idare edenler bizi kendi yapıp kendileri bozan kanunlarla hüküm verip bozduğuna göre bu idarecilerin yeri kafir olmuyor mu dedim.

--onu ben diyemem dedi.
--onu sen de . dedi.
arkasından ben size bir olayı anlatayım dedi.

--patişahın çok sevdiği bir atı varmış.seyislere bakmı hususunda özel bir ilgi istermiş.atı fazla yormamalarını istermiş.öldü haberini kimden duyarsam başını vuracağım demiş.hayvan bu. her canlı gibi birgün ölmüş. bunu patişaha kim söyliyecek.söyleyenin başı vurulacağını patişah söylemişti.aralarından biri ben söylerim demiş.bereaber patişaha gitmişler.petişahım demiş sevdiğiniz at yere uzandı.olsun ne var dedi.ama ayaklarını hareket ettirmiyor.size söyledim çok yormayın diye.patişahım başını da oynatmıyor.demekki çok fazla yordunuz.patişahım nefes de alıp vermiyor.desenize at öldü.biz diyemeyiz. onu da siz söyleyin demiş.

bende bunun için:

-- onuda sen söyle diyorum dedi.

--arkasından sözüm var

deyip ayrıldı.

meseleyi bu şekilde bitirdi.

orada olan biri :

--ne güzel izah etti .ne yapsın.
.söyleyemez.maaş alıyor.hapse atarlar,mahkemeye çıkarırlar işinden olur.

gittiği için aslında arkasından konuşmak doğru değildir.ancak Kur'an ı ezbere bilen ama bildiğini gizlemenin ne olduğunu da herkesin bilmesi gerekir.

bu olaydaki açıklamalar:

1-Laik imamın anlattığı at olayında otorite karar mercihi patişahtır.patişahın kararı vermesi sağlanmıştır.atın öldüğünü patişaha söyletildi.

2-Müslümanlar için otorite Allah c.c dir .ve halifesi olan kullarıdır.kur'anı ezbere okuyan,binlerce kişiye sözde imamlık yapan otoridedir.karar mercihidir.

3-abdesti bozan şartlarda karar veriyor.orucu bozan şartlarda karar veriyor.kelimei şehadet konusundaki kararı bana neden bırakıyor.

4-verdiği örneğe göre kararı ben değil kendisi vermeliydi.ben zaten ayeti okuyarak karara evet deyip teslim oldum.

5-Allah c.c kafirun süresinde peygamberimize de diyor.ey kafirler.peygamber vekili olarak namaz kıldırdığını söylüyorsun.kararı asıl sen vereceksin ben zaten verdim.

6-kafirin kelime manası gizleyen örten demektir.hikayelerle insanları yanıltmak uyanıklık yapmak örtmek değilde nedir.

7-rızkın Allah c.c den olduğunu söyleyip Allah c.c nin ayetleri ile rızıklanıyorsun ama karar vermeye gelince istediğin konuda karar veriyorsun.yani tağutu üzmemek için.tağutu rızık kapısı gördüğün için.
8-inşallah ben de bu laik imam gibi düşünseydim çalıştığım tağuttan atılmazdım sürülmezdim işsiz kalmazdım.ama bu sahabenin yolu. bu yol peygamberimizin yolu.rızkın Allah c.c den olduğuna iman edenlerin yoludur.sadece islam dinini kabul edenlerin yoludur.hem laik dini hemde islam dinini kabul edenleri yani münafıkların yolu değildir.aradaki farkı inşallah anlayalım.

Arkalarında namaz kılmadığım Laik-demokratik-kapitalizm dinine ait imamların sinsiliklerini görünce :

Allah c.c ye sonsuz şükürler olsun.

Allah c.c yar ve yardımcımız olsun.
Degerli onuri Kullanicisi Apr 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: uyanık sözde imamlar
Onuru Maide 44 ne diyor..Sen kafana göre nasıl yorumluyorsun kardeşim birde şu ayetleri yorumla bekliyorum...
"Diyorlar ki; hüküm verme işinde bize bir pay var mıdır? De ki; emrin ve hükmün tamamı yalnız Allah'a aittir."
(Al-i İmran: 154)

"Hüküm yalnız Allah'a aittir. Kendisinden başkasına değil, yalnız O'na ibadet etmenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din de budur. Fakat insanların çoğu bilmez."
(Yusuf: 40)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: uyanık sözde imamlar
Ayetleri kendilerine göre yorumlayan bir yığın sözde insanlar ha yaşar nuri ha zekeriyya beyaz ha sizler sizde kendinize göre yorumluyorsunuz egonuzu tatmin etmeye yönelik bu çabalar kılınızı dahi kıpırtdatmıyorsunuz sadece kalıplaşmış bir kaç sözle yetiniyorsunuz eleştirmekten başka yaptığınız birşey yok alternatif sunun gücünüz yetiyorsa yapın aha meydan kim engel oluyor size yıkın bu düzeni hadi yıllardır aynı martavallar sizede inanmıyorum hiçbirşey yapmıyorsunuz konuşmaktan öteye geçmiyor icraat lazım ama yok k.bakmayın hadsizlik yapıyorsunuz -müslümanım-diyen birini tekfir edemezsiniz!..

USTA İKİ ÇAY
BİRİ AÇIK OLSUN
sen devlet güçlerini abi sohbetlerinden
ve ikinci el kitaplardan tanıyan çocuk
ayıp olmuyo mu böyle şiirlerinde
molotoflar kafaya sıkmalar falan?
***
sen Taksim otobüsüne binerken
sesli selam vermeye utanan çocuk
o gün tekbir çığlıklarıyla fırlıcan mı cidden meydanlara?
***
sen miting alanlarında bile
inceden bacılarını kesen çocuk
şimdi harbi harbi 'kahrolsun (mu) amerika'ya?
***
sen camı açık unutsa başı ağrıyan çocuk
devrim deyip te güldürme lan beni!
***
Muğayir Muharip
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: uyanık sözde imamlar
Arkalarında namaz kılmadığım Laik-demokratik-kapitalizm dinine ait imamların sinsiliklerini görünce :

c.c ye sonsuz şükürler olsun.

allah bana bi sabır verdi
bişey demiyorum
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: uyanık sözde imamlar
onuri kardeş işini,z gücünüz birilerini kötülemek...birazda birileri hakkında iyi bişeyler yazdıgınıza şahit oLsak...sizin bizim ülkemizde kötülediginiz kişiler kadar biz yahudileri kötülemedik yahu...bu kadar kötü bir ülkede kötü insanların oldugu biryerde yaşadıgınızı sanıyorsanız..24 saat evinizden dışarıya çıkmayın...şahsım adına şu kadar diyorum..ben sizin bu birilerini kötüleyici konularınızı okumaktan yoruLdum...yine kimi neyi kötülemiş der oldum ve o yüzden okumuyorum cogunu zaten...yazacagınız hiç iyi birşey yokmu ?
[Resim: urjn1.jpg]


Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: uyanık sözde imamlar
--maide 44. sürede c.c Ayetlerle hüküm vermeyenler kafirlerin ta kendisidir.
derken bizi idare edenler bizi kendi yapıp kendileri bozan kanunlarla hüküm verip bozduğuna göre bu idarecilerin yeri kafir olmuyor mu dedim


Böyle izah etmissiniz..Bu ne demek peki?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.