Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
üveysilik hakkinda ?
üveysilik hakkinda ?
Kuran-ı kerim'in verdiği mesaj yetmiyor mu? Peygamber sav. uygulamaları yetmiyor mu? Birde bir alime sevap göndermek nasıl oluyor bunun efendimiz sav. zamanında örnekleri var mı? kuranı kerim de var mı? ölmüş birine sevaplarını göndermek...
Okuduğun surelerin ve salavatların sevabını; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed sav ehli beytine, evliyalara, uveyslere vs hediye edeceksin zaten sahip olduğun sevapları değil
"Rüyada beni gören, muhakkak beni görmüştür. Çünkü şeytan, benim şeklime giremez. Ebu Bekir’i de, rüyada gören, elbette onu görmüştür. Çünkü şeytan, Ebu Bekir’in şekline de giremez. [Hatîb]"Şâfiî âlimlerinden Allâme Ceyli hazretleri, (Şeytan, Resulullah’ın şekline giremediği gibi, Onun vârisi olan, büyük veli zatların şekline de giremez) buyurdu. (Buhari şerhi)Evliya zatların şekline giremeyince onlardan çok daha üstün olan Eshab-ı kiramın şekline asla giremez."
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi