Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
üveysilik hakkinda ?
üveysilik hakkinda ?
1) -(Ey Muhammed! Onlara) Deki: “Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın...”(Al-i İmran / 31)
2)-(Ve yine) de ki: “Allah’a ve Rasule itaat edin; eğer yüz çevirirlerse, şüphesiz Allah kafirleri sevmez.” (Al-i İmran / 32)
3) -“Allah’a ve Peygambere itaat edin ki rahmet olunasınız.” (Al-i İmran /132)
4 Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygambere ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin...” (Nisa / 59)
5)-“Her kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse,” (Nisa / 69)
6)-“Her kim o Peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa / 80)
7) -“Ey iman edenler! Allah’a ve Rasulüne itaat ediniz....” (Enfal / 20)
8) -“Allah’a ve Rasulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin...” (Enfal / 46)
9) -“...Peygamber size neyi verirse, onu alın; neden sizi nehyederse, ondan da sakının...” (Haşr / 7)
Bu ayetlerdende görüyoruzki o heva ve hevesinden konuşmazdı böyle garanti bir bilgi getiren bi peygamber varken elbette ben ondan gelen zikir yöntemini alırım
Veysel karani den örnekler vererek acıklamalarda bulunmuşsun.Veysel karani peygamberimiz ile bu yolla görüştü,biz de aynı yoldan gidiyoruz diyorsunuz,anladıgım kadarı ile.
Hal böyle iken;
Diğer cemaatleri de küçümsemek,dışlamak,"Bidat yapıyorlar,Ehli sünnet değil bunlar" demek onlara haksızlık olur bu durumda.hepsinin kendine göre yaptığı doğru ve hepsinin bir dayanağı(hadis,sünnet,ayet vs) var.Kafa sallayanı,hoplayıp zıplayanı,dokunup kendinden geçeni,babaların dedelerin mezarına gidip isteyenleri,dilek dileyenleri de yadırgamamak lazım,o da öyle halleşiyor demek ki mürşidi ile.
Fırıncıdan ekmek almak ile bu konuyu aynı kefeye koymuş olmanı anlamlandıramadım.eğer ikisi aynı kefede ise benim sorularımın merakımın bir hükmü kalmıyor

cevaplar için teşekkür ederim.
İnsaf et, aşk, güzel bir iştir. O'nun bozulması, güzelliğini kaybetmesi tabiatın kötü niyetli oluşundandır. Sen kendi şehvetine, aşk adını koymuşsun, halbuki, şehvetden kurtulup, aşka ulaşabilmek için çok uzun yollardan geçmek gerekir.
abdestsiz zikrin olup olmayacağını ön yargılı bir şekilde yaklaştığından algılayamadın
Allahü teâlâ, Hazret-i Musa’ya buyurdu ki:
(Ya Musa, sana bir musibet gelince abdestsiz isen, kusuru kendinde bul!) [Şir’a]
Bu konuda bir zorunluluk olmasa da evet biz zikri yapmadan önce "mutlaka" abdest alırız
Zikrin hazırlık kısmında yalnız olmaktan bahseder? Yani topluluktan bir sıyrılmayı tavsiye eder bu da evet kesinlikle yalnız olacak demek değildir zaruri haller varsa zikri aksatmamak için zikri yapmak icab eder şöyle de bir şey var üveysilik bir tarikat değil yine de varsa bir üveysi çevren beraber zikir yaparsın
Ebu Hurevre ( R.A )’den : Peygamberimiz ( S.A.V ) Aziz ve celil olan Allah (c.c) buyurdu ki, “Ben kulumun zannı üzereyim Beni zikrettiğinde ben onunlayım. Beni yalnız zikrederse bende onu bu suretle anarım. Beni bir cemaat içinde zikrederse bende kulumu daha hayırlı bir cemaat içinde rahmetimle anarım”
Sahabelerin üveysilik ile bir bağlatısı olup olmadığına gelirsek sahabe,Hz. Muhammed (s.a.v.)’i hayatında, müslüman olarak görüp ve müslüman olarak vefat eden insanlara
üveysilik ise cismani olarak görüşmeleri mümkün olmayan kişilerin rüya veya hal yoluyla manen görüşmeleridir yani Evliyanın ve Hızır’(as) ın nuraniyetinden veya Peygamber varisi olan Mürşid-i kâmillerin ruhaniyetinden faydalanarak manen yetişenlerin gittiği yolun adına “Üveysi denir.” bu yolun piri Veysel Karani Hazretleridir bu yola da üveysilik yolu denir
sahabe müslüman olarak peygamberi görmüş ve ölmüş
sahabenin üveysi olması işte böyle garip bir mantık.. Veysel Karani ise önümüzde bir örnek
Peygamberi gözüyle görmese de manen görmüş ve peygamberden övgü almıştır hırkasını giymiştir
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi