You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

üveysilik hakkinda ?

üveysilik hakkinda ?

Acemi Üye
RE: üveysilik hakkinda ?
Alketa çok merak ediyorum nasıl bir ortamda yaşıyorsun:D
Konuya gelecek olursam yıl olmuş 234567567342 halen bunlara inananların olmasına çok şaşırdım açıkçası.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Üveys kim? niye bu topluluğun adı üveysilik?
Araştırmalarım da şöyle birşeye rastladım:
"Peygamber efendimiz veya evliyanın ruhları ile terbiye edilene üveysi denir. Kitaplardaki bilgiler şöyle: Evliyadan birine üveysi olmak için her gün tenha bir yerde iki rekat namaz kılıp, bir Fatiha okuyup, sevaplarını onun mübarek ruhuna göndermeli, bir müddet onun ruhunu düşünmeli. Birkaç gün sonra onun üveysisi olunur. (Dürr-ül-mearif) Evliyadan birinin üveysisi olmak için tenha bir yerde iki rekat namaz kılıp, sevabını o velinin ruhuna gönderip ruhunu düşünerek beklemelidir." deniliyor.

İlla gözle görülmeyen bir varlıktan yardım isteyeceksek, niye vefat etmiş bir evliyaya baglanmaya çalışayım,Allah bize yetmiyor mu?

Allaha baglanmak varken niye bir başkasına baglanmayı secmeliyim?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-12-2015, Saat:08:19 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Administrator
İlk önce kurani kerimi anlayip nasil bir müslüman olmamiz gerektiğini idrak etmeliyiz. Cepten girdigim icin konuya cok vakif olamadim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
okul mezunu olmak için öğretmenden ders alınır doğrudur.
vefat etmiş bir öğretmenden nasıl bir ders alacagım?

Rabıta yapmak ile üveysilerin yaptığı şeyin farkı ne?

Rüya yolu ile görüşmekten bahsediliyor;
Üveysi olan kişi rüyasında gördüğün kişinin peygamber sav oldugunu nereden biliyor?
rüyada gördüğü kişinin şeytan olmadıgını nereden biliyor üveysi olan kişi?
O evliyayı daha önce kim görmüş?
üveysi olan kişi neye dayanarak rüyada "şu evliyayı gördüm görüştüm halleştim" diyebiliyor?

ben kendi halinde bir adamım ve okuyorum,zikir yapıyorum ve sevabını evlıyaya peygaberımıze ashabına vs. bagıslıyorum.
hal böyleyken niye üveysi olarak bunu yapayım.bana üveysi olmamın katkısı ne bu durumda?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.