You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

üveysilik hakkinda ?

üveysilik hakkinda ?

Üye
RE: üveysilik hakkinda ?
Kardeşim bana kendi fikirlerini değil Kuran'da ve sünnette yeri varım onu söyle abdesiZ durmak iyidir demedim mutlaka abdestli olmak nerde yazıyor hazırlık aşaması İslamın neresinde yazıyor Kuran indi ilmini tamamladı sonradan rüya yoluyla ilmin gelmesi Nasıl oluyor birtane delil yok tamam tabinin hayatından bari örnek ver
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Abdest almazsanız herhangi bir günahı olmaz ama mutlaka abdest alınır bu olay tarikatta da görülebilir mesela şeyh der ki mutlaka her gün teheccüde kalkacaksın her gün kalkarsın "teheccüd farz değil şeyh mutlaka kıl"diyor mantığıyla yaklaşırsan olmaz çünkü baktığın zaman teheccüd sünnet ama sünneti mutlaka yapmanı istiyor aynı mantık burada da var zorunlu değil ama mutlaka yap mantığı arıca peygamberin veysel karaniyi öven sözlerini buraya yazsam da bu kadar az bilgiyle yine de uveysiligin caiz olup olmadığını açıklamak konusunda yavaş gitmende fayda var bu yolun geleneği uzun iyice bir araştırmadan konuşma derim ehli zikire sorun ayetinden ne anlıyorsun? Alimler ne demiş acaba?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Rüyaya göre amel etmek doğru mu?
Kuran-ı kerim'in verdiği mesaj yetmiyor mu? Peygamber sav. uygulamaları yetmiyor mu? Birde bir alime sevap göndermek nasıl oluyor bunun efendimiz sav. zamanında örnekleri var mı? kuranı kerim de var mı? ölmüş birine sevaplarını göndermek...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
"Doğrudur. Sizlerin bugüne kadar gördüğünüz rüyalarla amel edilmez. O rüyalarda iblisin etkisi vardır. Bizim belirttiğimizde iblisin hiçbir katkısı yoktur. Tamamen salih – gerçek rüyalardır ve meleklerin etkisi ile bizlere verilir"

Okuduğun surelerin ve salavatların sevabını; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed sav ehli beytine, evliyalara, uveyslere vs hediye edeceksin zaten sahip olduğun sevapları değil
"Rüyada beni gören, muhakkak beni görmüştür. Çünkü şeytan, benim şeklime giremez. Ebu Bekir’i de, rüyada gören, elbette onu görmüştür. Çünkü şeytan, Ebu Bekir’in şekline de giremez. [Hatîb]"Şâfiî âlimlerinden Allâme Ceyli hazretleri, (Şeytan, Resulullah’ın şekline giremediği gibi, Onun vârisi olan, büyük veli zatların şekline de giremez) buyurdu. (Buhari şerhi)Evliya zatların şekline giremeyince onlardan çok daha üstün olan Eshab-ı kiramın şekline asla giremez."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Rüya, Vahy, ilham vs konularını en iyi anlatan İNSAN VE ALLAH kitabında Şehit DR. Mustafa Çamran'dır herhalde..bu konudaki tüm kapalılığı kaldırıyor kesinlikle tavsiye ederim..

[Resim: select.php?imageid=113066&width=180&isWa...ecount=127]

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-02-2017, Saat:11:30 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.