You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Üvey evlat
Üvey evlat olduğumu 20 yaşında, evlendikten kısa bir süre sonra öğrendim. Farklı bir durumum var. Öz babam dayısının kızı ile evleniyor benide diğer dayısına veriyor. Yani benim baba dediğim kişi aslında babamın dayısı. öz babamda diğer dayısının kızı ile evli amcamın kızı diye bildiğim kişi öz annem. burayı anlayamayabilirsiniz. Bende artık kimin neyim olduğunu biraz düşünmem gerekiyor ondan sonra bulabiliyorum. Kısacası evlatlık verdikleri yer kendi akrabaları ve ben öz anne babamı akrabam olarak tanıyorum. Burası çok mühim değil. Evlatlık verdikleri anne babamdan Allah razı olsun. Allah rahmet eylesin. İkiside şu an ahirette mekanları cennet olsun. Bir evin bir çocuğu (oğlu) olarak büyüdüm. Tarif edilemeyecek derecede çocukluk yaşadım. Varlık içinde her istediğimin olduğu bir çocukluk yaşattılar bana tekrar Allah kendilerinden razı olsun. Ben ise şu an evliyim iki tane çocuğum var. Bu durumu ilke öğrendiğimde biraz sıkıntılar yaşadım. ama şu an aklımı uzun zamandır meşgul eden bir sorun var. Benim öz anne babama karşı sorumluluğum var mı? içimden böyle bir sorumluluk hissetmiyorum. Anne demek bile beni bakıp büyüten anneme saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Ne yapabileceğim hakkında bir fikri olan varmıdır? nasıl düşünmem gerektiği hakkında yardımcı olur musunuz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Üvey evlat
size bakmış olan anne babadan Allah razı olsun..hayır duanızı edin onlar için bol bol inşaallah...şunu bilmek istedim arkadaşım çok özel değil ise, sizi evlatlık vermelerinin sebebi tam olarak nedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sizin durumunuzda olan biri geçen gün kanal a da sabah programı yapan hoca efendi ye bunu sordu.

Onun dediklerini yazıyorum buraya
Sizin kendi öz anne babaniza saygısızlık yapmamanız gerekiyor. Bir ihtiyaçları olduğunda elinizden geldiğince yardimci olmanız gerekiyor
Miras konusunda öz anne babanızın mirasinda hakkınız var
Lakin sizi büyüten aile eğer sagliklarinda mirasını size hibe Etmediyse onların miraslarinda dinen hakkınız yok.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Zor bir durum
Allah yardımcınız olsun
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sonuçta tabiki emek vermiş birini daha çok seveceksiniz
Ne mutlu ki onlarda size sevgiyle bakmislar

Öte yandan ne olursa olsun dünyaya gelmenize vesile olan oz anne babanız var. Onlara karşı gorevlerinizi yerine getirmeniz gerekir.
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.