You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üsve_i Hasene(tebligde,terbiyede,muamelede)en güzel insan(sav) 8

Profesör
Peygamberimiz (sav) yakın akrabalarına özellikle de Hz Fatıma (r.a) yönelik uyarılarını sonraki yıllarda da devam etmiştir..ancak biz şunu da biliyoruz ki, Hz fatıma çocuklugunu islamın en zayıf, müslümanların en çok ezildigi bir dönemde geçirmişti...Babasının ve müslümanların çektigi acılara en az onlar kadar Fatıma (ra) da ortak olurdu...Babası evden çıkıp islamı teblig ederken o da endişe ile merakla kapıda onu bekler yada adım adım onu takip ederek onu kollamaya korumaya calışırdı...bir gün Fahri kainat (sav) efendimiz Mescid-i harama gitmiş ve ordaki topluluga islamı anlatıyordu..Fakat karşısında bulunan cahiliye mensupları kendi düzenlerini tehdit eden bu sesi boğmak için toplanmış ve Allah resulune her türlü hakareti yaparak saldırmışlardı...Babasının ugradıgı cefayı gören Fatıma (r.a) müşriklerin dagılmasından sonra kanlar içindeki babasını alıp eve götürmüş ve şefkatle yaralarını sarmıştı Sad
İşTe Sevgili peygamberimzin (sav) vazifesi böyle çetin şartlar altında başladı...en yakınlarından kendisine destek verenler sayılı bir kaç kişi idi...Akrabalarından Mekkenin fethine kadar islama girmeyenler bulundugu gibi iman nimetine hiç kavuşamadan ölenlerde vardı...ancak o nun vazifesi akrabalarından başlayarak uyarmak ve islama davet etmekti ki bunu da en güzel şekilde ifa etti...
Rabbim şefaatlerine nail eyLesin hepimizi....

Devam edecegiz inşAllah
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Üsve_i Hasene(tebligde,terbiyede,muamelede)en güzel insan(sav) 8
rabbım sefaatıne layık eylesın...acaba bu devırde kım dayanabılır aynı sıkıntılara????
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Üsve_i Hasene(tebligde,terbiyede,muamelede)en güzel insan(sav) 8
senin okudugun sonuncusu evet) devamı var
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.