You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üsve_i Hasene(tebligde,terbiyede,muamelede)en güzel insan(sav) 7

Profesör

kaldıgımız yerden devam ediyoruz inşallah..Bismillahirrahmanirrrahim...

İslam davetcisi, yakın cevresinin birtakım yanlış haraketleri olsa bile, Sünnet_i Seniyye'ye ittiba ederek onlarla munasebetlerini geliştirmelidir..aynı zamanda her türlü vesileyi degerlendirmeli, imkanlar ve fırsatlar ayarlayarak teblig faaliyetinde bulunmalıdır...Resul_i ekrem (sav) efendimizin davet hayatında bunu en açık şekilde görmekteyiz...Ali (ra) derki

_"Sen, (önce) yakıon akrabalarını inzar et(ahiret azabıyla uyar)"(eş_Şuara 26/214)ayeti nazil olunca Resulullah (sav) beni cagırdı...

_"Ey Ali ! Yüce Allah en yakın hısımlarımı inzar etmeyi emretti...Bu bana çok kaygı verdi..biliyorum ki ben ne zaman kavmime bu işi açmaya kalksam, muhakkak hoşuma gitmeyen şeylerle karşılaşacagım..bu sebeple bir müddet sustum..Bunun üzer,ine Cebrail (as) bana geldi...

_Ya Muhammed(sav) Eger emrettigi şeyi yapmayacak olursan , Rabbin sana azab edecektir ! dedi..Ya Ali ! Bize bir kap yemek hazırla ve üzerine de koyun budundan koy...Bir kapta süt getir..Sonra Abdülmuttalib ogullarını cagır da onlarla konuşayım ve emrolundugum şeyi kendilerine teblig edeyim" buyurdu...

Ha Ali. (sav) emri ile hazırladıgı şeyleri onlara ikram etti..bir kişinin bile kendi başına yiyebilecegi az bir yemeg,in kırk kişiye yettigini gören Ebu Leheb:
_Şaşılacak şey ! Arkadaşınız sizi büyük bir sihirle büyüledi..dogrusu biz bugunkü gibi bir sihir hiç görmedik dedi..Rsulullah (sav) in konuşmasına imkan vermedi orada bulunanlar dagılıp gittiler..

Ebu Lehebin sözü Resulullah(sav) çok agrına gitti..sustu ve o mecliste hiç konuşmadı..(ibn_i Hanbel, I 159 ; ibn_i Esir, el-Kamil, II, 62; ibn_i Kesir, El_Bidaye; III 88-89; Yakubi , II, 27)

Ancak o bu ugurda karşılaştıgı sıkıntılara aldırmadan Vazifesine devam etti..Ertesi gün akrabalarını tekrar topladı...Yine aynı zorluklarla karşılaştı..Daha sonra şöyle konuştu:

"Hamd Allah'a mahsustur..O'na hamd eder yardımı da ondan dilerim...O'na inanır ve O'na tevekkül eder,ö...Şehadet ederim ki allah'tan başka ilah yoktur...O, birdir, eşi ve ortagı yoktur !Her halde otlak aramaya gönderilen kimse gelipte ailesine yalan söylemez...Vallahi ben faraza bütün insanlara yalan söylemiş olsam bile, yine size karşı yalan söylemem! Bütün insanları aldatmış olsam yine sizi aldatmam!Sizi kendisine davet ettigim Allah öyle bir Allah'tır ki O'ndan başka ilah yoktur !

Vallahi sizler uyur gibi öleceksiniz...uykudan uyanır gibi de dirileceksiniz bütün yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz..bunun sonucu ya ebedi cennet yada edebi cehennemdir...insanlardan ilk uyardıklarım sizlersiniz...

Ey abdulmuttalib oğulları! Vallahi araplar içinde dünya ve ahiretiniz için, benim size getirdigim şeyden daha üstünü ve daha hayırlısını kavmine getirmiş bir yigit bilmiyorum..Ben sizi dile kolay gelen fakat mizanda agır vasab iki kelimeye davete diyorum ki o da allahtan başka ilah olmadıgına ve benimde Allahın kulu ve resulu olduguma şehadet etmenizdir...Yüce Allah sizi buna davet etmemi emir buyurdu...

Ey abdulmuttalib oğulları! Ben özel olarak s,ze gelen olarak bütün insanlara peygamber gönderildim...Siz bu konuda daha önce görmediginiz mucizelerden bazısını da görmüş bulunuyorsunuz...bu vasifemde bana yardımcı ve kardeş olmayı, böylece cenneti kazanmayı hanginiz kabul eder ? Hanginiz bu yolda kardeşim ve arkadaşım olmak üzere bana bey'at eder? buyurdu...

Serveri alem afendimizin bu davetine kimse icabet etmedigi gibi aksine gülüp ve alay ettiler...bir müddet sonra da dagılıp gittiler..(ibn_i hanbel 159)

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Üsve_i Hasene(tebligde,terbiyede,muamelede)en güzel insan(sav) 7
tekrar başlamana sevindim abla peygamberimizin nasıl zorluklarla karşılaştığını buna rağmen tebliğe devam ettiğini görmek bizlerede güzel bir örnek teşkil ediyor yazıların devamı gelir inşallah teşekkürler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hep aklımdaydı ablası her gün birşey çıktı bugune nasipmiş...
evet çok örnekler var yavaş yavaş hep birlikte okuyoruz inşAllah rica edeim hala takip edior olmana sevindim...allame abi vesile oldu ama eminim takip ediyodur bir yerden))

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
tabi beğenerek takip ediyorum hemde aslında bu kitabı buldum ama almak nasip olmadı artık sen yazdıkça takip edebildiğim kadar okurumgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
belki almak da nasip olur ablası kısmet...olmazsa burdan edersin dedigin gibi inşAllah

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sende sağol kardeşim....

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.