You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
RE: Sigara Haram mıdır?
6 - 145 - De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum. Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış bir murdar." Iztırar haline düşen, başkasının hakkına dokunmamak, zorunluluk sınırını da aşmamak şartıyla bunlardan yiyebilir. Çünkü senin Rabbin çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.

16 - 116 - Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin. Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar

5 - 101 - Ey iman edenler! Açıklanırsa hoşunuza gitmeyecek olan şeyleri sormayın. Eğer Kur’an indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetmiştir. Allah çok bağışlayıcıdır, aceleci değildir.

....... O yüzden sigaranın zararlarını anlatmakta sorun yok , başkalarının yanında içince zarar verdiğini anlatmakta sorun yok , yavaş yavaş öldürdüğünü anlatmakta sorun yok , kampanya yap sigara içmeyin zararlıdır diye sorun yok , müslüman bu kadar zararı olan şeyi içermi deyin sorun yok , fakat sigara haramdır demek yanlış , Allah sigarayı haram kıldı anlamına gelir çünkü , fakat anlat onun zararlarını fakat Allah ın adını islamda haram diye katmayın , bu sadece sigara için değil diğer örnekler içinde geçerlidir , yiyecekler vs. islamda yapılmaması gerekenler listeleri var bazı insanların bu da yanlış islam dininde hüküm budur demeyin fakat zararlı şeyleri anlatın ona lafımız yok , baskı ile millete Allah adıyla zorla bişeyler dayatmayın , başkada bişey demiyorum anlayan anlar .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-05-2013, Saat:05:46 PM, Düzenleyen: e2828.
Kıdemli Üye
yazdığın yazıdan haram kelimelerini çıkarıp sadece öğüt niteliği olarak aldığımızda yazdığın yazı güzel , fakat islamda sigara haramdır kelimeleri islam dinine aykırıdır , yazdığın yazıya göre günde 3 veya 4 adet sigara içen kişi haram işlememiş oluyor çünkü az sigara içen kişi hastalık oranı daha az , sağlığa zararlı herşey haramdır ısrarında devam ediyorsun , bir oda dolusu haram üretiyorsun ki , sen ve senin gibiler dine ilave yapıyorlar , niyetin iyi gibi görünüyor haram derken fakat , niyetin iyi olsada bu iyi niyet Allah ın haram kılmadığını haram kılmaz , ben sigaranın verdiği zararlarla ilgili yorumlarına katılmadım demedim fakat haram demekte ısrar etmeniz sizi mahfediyor , çünkü haram kılma yetkisi Allah a aittir , sen sadece yorumunu belirtebilirsin , kuranın şurasına uymuyor , şu kısmına göre bana göre sigara pistir diyebilirsin ona lafım yok fakat hala haram demekte ısrar edenlerin vebali daha büyüktür çünkü sigara haram dendiğinde seninde saydığın gibi insanın vücuduna zarar veren her şeye haram demek zorunda kalırsın ve islam dinini bir nevi yıkmaya çalışıyorsunuz , Allah ın affettiği şeylere , serbest bıraktığı şeylere ısrarla haram diyorsunuz , son olarak sigara sağlığa zararlıdır diyorum ve müslüman içinde güzel bir şey olmadığını düşünüyorum deyip , islam dininde sigara haramdır diye bir hüküm olmadığını belirtiyorum ..........
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-05-2013, Saat:07:47 PM, Düzenleyen: e2828.
Kıdemli Üye
................Cehaletede bak sen sigara içenlerin vebali banaymış , içmesin sağlığa zararlı şeyi madem banene , ben helal yada haram diye hiç bir kelime kullanmıyorum ; ozaman şu sayacaklarımada haram demedikleri için vebali sizin gibilere ve tüm alimleremi olsun ? her doktorun yanına bir imam atayın madem haram kılsınlar keyiflerine göre islamda haramlar diye kitaplar türetsinler ; ( yorum olarak sağlığa zararlıdır , içmemek takvaya daha uygun olabilir diyenlere lafım yok )

spor yapmamak ::::::::> sağlığa zararlı ve her türlü hastalığın ve ölümün baş mimarı

aşırı yağlı yiyecek yemek ::::::::::> kilo yapar ve damarları tıkar ölümlerin çoğu kalpten

fast food ürün yemek :::::::::::> çocuk kalp krizlerinin baş mimarıdır

radyasyon yayan cihazlar ::::::::> kanserin baş nedenlerindendir

zeytinyağı yememek :::::::::::::> zeytin yağı yemeyip katı yağ çok yiyen ileride hasta olabilir

tuzu çok yemek ::::::::::> türkiyedeki ölümlerin baş nedenidir

gece gündüz ahireti düşünüp ağlamak korkudan strese girmek ::::::::: > stres hastalığa neden olur

cadde yada otoban kenarında evi olmak ::::::::::::> araba pisliğinden akciğer ve kalp hastalanabilir

çok aşırı kaysı yemek :::::::::::> ishal yapar

çiğ sucuk ve salam sosis fazla yemek :::::::::::::> kurt yapar

belin eğik durma :::::::::> kambur olursun

çekap yaptır 2 seneye bir ::::::::::> bütün vücudunu kontrol ettir doktora hastalığa yakalanma

aşırı Allah korkusu ::::::::::::::> stres yapar

ölümü çok düşün diyorlar :::::::::::> şizofren olabilirsin çok aşırı düşünürsen

kömür madeninde çalışma :::::::::::> hasta olur ölebilirsin

fazla bilgisayar oynama :::::::::::::::> radyasyon vs. var ve gözlerin bozulur

gdo lu gıdalar yeme ::::::::::::> ölümlerin ve genetik bozuklukların baş aktörü

her gün hergün yağda yumurta yeme ::::::::::> kalp hastası olursun

çok çalışma :::::::::::> sağlığından olursun

anne baba genetik açıdan kansere yatkınsa ::::::::::::> çocuk yapmayın kanser olabilir mi diyelim

anne baba kötü hastalıklara yatkınsa ::::::::::> çocuk yapma hastalık genetik onadamı geçer diyelim

.........................
.......................... say say say bu liste bitmez ve bunlara haram demeyenler vebal altındamı şimdi ? hepsini anlatabilirler bunların zararlarını fakat bunlarada haram diyemezler , diyen bir kişide görmedim zaten , sigarada her türlü hastalığa neden olur evet , çağın en kötü alışkanlıklarındandır evet fakat islamda haramdır diyemez kimse, yorum yaparlar , görüş sunarlar fakat islamda kesinkez haramdır diyemezler , müminlere yakışmaz derler , takva sahibi birisi içmez derler , kul hakkına girebilirsiniz derler , yorum yaparlar fakat islamda sigara haram diyemezler , çünkü öyle bir emir yok , ona haram diyen yukardakilerede demesi lazım ve bu işin sonu yok , oda dolusu haram , helal kitapları çıkar meydana ve bu dine kimse inanmaz ve yasakçı zihniyyet insanlara yaşam imkanı vermez , eğerki haram kılma yetkisini allah ve resulü dışında birisine verirseniz , kitaplar dolusu haram türetirler herkes birbiriyle kavga ederler , savaş bitmez , bu kargaşa bitmez , zaten şu anki müslümanların durumuda bu .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-05-2013, Saat:08:30 PM, Düzenleyen: e2828.
Administrator
Sigara içenler hakkında bir görüşüm;Sigara içenlerden daha fazla vergi alınmalı hastaneleri en çok mesgul eden ve ağır hastalık taşıyıp fazla masraf çıkaran kişiler genelde sigaradan hasta olanlardır.Bu giderler de vergi olarak bizim cebimizden çıkmakta değil mi hak mı bu gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-05-2013, Saat:06:56 PM, Düzenleyen: Sükut.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.