Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Türkiye'de islamın önündeki engeller:1-Milliyetçilik
Türkiye'de islamın önündeki engeller:1-Milliyetçilik
“kürdistan”.............................daha hala bu söylemin arka planını idrak edememiş arkadaşımız, olaya klasik bakışla bakıyor. ki zaten Türkiye adına konuşuyorsa böyle bir lafın konuşulması bile ihanettir, bunun lamı cimi yoktur. Türkiye dahilinde bu mevhumla anılan bir yoktur, olması mümkün değildir ve Allah ın izniyle olmayacaktır da, yeterki bu millet ortaya yüreğini koysun ve sağlam dursun.
ayrıca Türkiye deki Milliyetçilik mevhumunu da hala anlamamış görünüyor bu arkadaşımız. Türkiye deki Milliyetçilik asla ırkçılık olarak anlaşılmamış kullanılmamış ve eyleme dönüşmemeiştir.
yazı baştan sona klasik ve klişe söylemlerle dolu, sürekli tekrar edilen söylemler. olayların arka planları görülmeye çalışılmamış.
selametle kardeşim...
türkiyedeki milliyetçilik mefhumunu gayet anladım,sorun ırkçılık değil.türkiyede genel olarak yaygın olan milliyetçilik ŞOVENİST milliyetçiliktir.yani bir kürt eğer sizin görüşlerinizi savunursa onu da bir türkçesine sevmektir,"ne mutlu türküm diyene" dir.ben türkiyedeki milliyetçiliğe direk ırkçılık demedim,bilakis tüm milliyetçi akımlar temellerini ırkçı düşünceden almıştır.
sen kürtler hakkında "zerdüşt,komünist" demiyorsundur bilemem,fakat türkiyede var olan önyargılardan biri.bizler millet-i ibrahim olarak birlik olmamız gerekirken millet-i anadolu birliğini dahi gerçekleştirmekten aciz durumdayız.bunun en önemli sebebi de klasik diye çöpe atılmaya kalkılan yukarıda tekrarladığım görüşlerdir.ülkücü-milliyetçi müslümanlar(!) kendilerini islam davası yolunda sanarlarken alman,afgan,çeçen ve hatta yunan bir müslüman komutana tabi olabilecekler mi,bir kürt tağuta karşı ayaklanırsa ona bile destek vereceğinizi garanti edemezken islam davası adına bir şeyleri üstlendiğini söylemek(milliyetçi akımların) çelişkiden başka bir şey değildir.
önce milliyetçilikle ilgili gerçekleri derinliği keşfetmek gerekir. yanlış anlaşılmasına neden olan sebepleri fark ve idrak gerekir. yoksa sığ bakmakla bu işler idrak edilmez güzel kardeşim...
ben Türkiyede böyle bir önyargı taşıyan görmedim. belki devede kulak. milyonda bir. o da kasıtlıdır. yani tahrik ve düşmanlığı körüklemek adına. onu yapanda zaten bu milletin düşmanıdır, düşmanı ile aynı yolda olandır.
yukarıda ki görüşlerin tümü yüzeysel bakış ürünlerdir. olayların arka perdesi vardır. onları görmek gerek. hangi olayı kim tetikliyor, niçin tetikliyor anlamak gerekir.
bu işler çok ince işlerdir, derin işlerdir... neyse hayatta öğrenmemiz gereken çok şey vardır. zaman öğreticidir. selametle kardeşim.
"bu saatten sonra taraf olmak var onlar ıcın;ya turkıyede turk gıbı yasayacaklar,yada dagda geberıp gıdecekler!"
subhanallah! Allah sizi türklüğünüzle haşretsin,bu nedir arkadaş?Evet kürt halkı bu topraklar İSLAMLA YÖNETİLİRKEN müslümanların yanındaydı,onlar ihanet etmediler.sizler malesef türkçülük ile islamcılığı karıştırmakta ileri gidiyorsunuz,baştan beri diyorum OSMANLI DEVLETİ DAHİ BUGÜN KÜRDİSTAN DİYE GEÇEN BÖLGEYE KÜRDİSTAN DEMİŞTİR.Türkiye Kemalist Tağuti Devleti ise kürt halkını nasıl türkleri kandırdıysa benzer şeylerle kandırmıştır.Sizlere Pkk'yı benimseyin diyen yok,ben pkk cıyım diyen de yok.Ama inatla bir kavmiyetçilik peşinden gidiyorsunuz,Allah kavmiyetçiliğin her türlüsünü yasakladı.Ve tekrar söylüyorum,farzedin ki kürt müslüman kardeşlerimiz örgütlenip de Türkiye Tağutuna karşı kıyama kalkacak olurlarsa Türkiye tağutunun yanında olanlar Türkiye tağutu ile beraber haşrolacaklardır,siz daha gerçekleşmemiş olaylar için bile bana kininizi döküyorsunuz adeta.
"bu saatten sonra taraf olmak var onlar ıcın;ya turkıyede turk gıbı yasayacaklar,yada dagda geberıp gıdecekler!"
bu saatten sonra İNSANLIĞA TARAF OLMAK İÇİN 2 SEÇENEK VAR,YA MÜSLÜMAN OLUP İBRAHİM'İN MİLLETİNDEN OLDUĞUNU KABUL EDECEK,YA DA İSLAM FITRATINI İNKAR EDEREK KAVİMLERİNİN İZİNDEN GİDECEK.
esselamu ala ittiba-al hudaa.
Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)
"Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)
Vasîle bin el-Eskâ (r.a.) anlatıyor: "Ben, 'Yâ Rasûlallah! Adamın kendi kavmine bir zulüm üzerine yardım etmesi asabiyetten (ırkçılıktan) mıdır?' diye sordum. Hz. Peygamber (s.a.s.): "Evet" buyurdu." (İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3949; Ebû Dâvud, Edeb 121, hadis no: 5119; Ahmed bin Hanbel, 4/107, 160)
Rasûlullah (s.a.s.)'a soruldu: "Kişinin soyunu, sülâlesini (kavmini, ulusunu) sevmesi asabiyet (kavmiyetçilik, ırkçılık) sayılır mı?" Hz. Peygamber şöyle cevap verdi: "Hayır. Lâkin kişinin kavmine zulümde yardımcı olması asabiyettir/kavmiyetçiliktir."(Ahmed bin Hanbel, 4/107, 160; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3949)
"Zulüm ve haksızlıkta kavmine yardıma kalkışan kişi, kuyuya düşmüş deveyi kuyruğundan tutup çıkarmaya çalışan gibidir." (Ebû Dâvud, Edeb 113, 121, hadis no: 5117)
"Kim kâfir olan dokuz atasını onlarla izzet ve şeref kazanmak düşüncesiyle
sayarsa, cehennemde onların onuncusu olur." (Ahmed bin Hanbel, 5/128)
"Bir kısım insanlar vardır ki, cehennem kömüründen başka bir şey olmayan adamlarla iftihar ederler, övünürler. İşte bunlar ya bu övünmeden vazgeçerler, ya da Allah nezdinde, pisliği burunlarıyla yuvarlayan pislik böceklerinden daha değersiz olurlar." (Ahmed bin Hanbel, 2/524; Ebû Dâvud, Edeb 111)
"Aziz ve Celil olan Allah sizden câhiliyye devrinin kabalığını ve babalarla övünmeyi gidermiştir. Mü' min olan, takvâ sahibidir. Kâfir olan ise şakîdir. Siz, Âdem'in çocuklarısınız. Âdem de topraktan yaratılmıştır. Bazı adamlar, (kâfir olarak ölen) kavimleriyle övünmeyi terketsinler. Çünkü onlar cehennemin kömüründen bir kömürdürler, yahut onlar, Allah indinde burnu ile pislik yuvarlayan pislik böceğinden daha aşağıdırlar." (Ebû Dâvud, Edeb 120, hadis no: 5116)
deliller açık,daha da bir şey yazmayacağım.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi