You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Türkiye'de islamın önündeki engeller:1-Milliyetçilik

Türkiye'de islamın önündeki engeller:1-Milliyetçilik

Üye
RE: Türkiye'de islamın önündeki engeller:1-Milliyetçilik
olayı motomot anlarsan böyle olur.... önce olayı derinlemesine dirak şarttır... kalıpsal yaklaşmayacağız... yoksa takılır kalırız, boğuluruz içinde... iyice bir oku anla dinle ve dinlen ondan sonra karar ver canım kardeşim... İSLAM ı da motomot anlayamyız... burada IRKÇIĞILI savunan yokki ırkçılıktan bahsediyorsun...zaten bu milleti aldatan da bu... bazı dinsizler, donsuzlar bilmem neler bu milletin değerlerine vatanına sahip çıkmasını ırkçılık olarak yansıtıyor, sizlerde öyle anlayıp konuşuyorsunuz. çünkü olayın arka perdesini görmüyorsunuz. oynanan oyunları fark etmiyorsunuz... okuduğunuz gibi alıyorsunuz her şeyi... ardına önüne bakmadan... ve TEK DİNDAR sen değilsin bunu da asla unutma... ve yine unutmaki, bu MİLLETE ihanet edenin, bu VATANIN bölünmesini isteyenin dinle, dindarlıkla alakası yoktur...gerisi fasaryadır.. yazmak değil, anlamaktır önemli olan...selametle canım kardeşim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bahsettiğim ırkçılık değil,bunu söylemiştim.sizin yaptığınızın adına ırkçılık değil ŞOVENİZM denir.ben bunu reddetmedim,

eğer ki türkiye bölünüp de doğusunda her türlü tağuttan uzak bir kürt devleti duracaksa bu bölünme için canımı veririm.olay bu kadardır.günümüzün şovenist toplumunun durumu ile islamın kavmiyet bakışına bakmaya çalışırsan hatalar çıkar.türkiye toplumu(türkler ve kürtler) ıslah edilmelidirler,2 tarafın da içine sürüklendiği ortak ve birbirinden ayrı pislikler var.inşaAllah vahiy ve akıl ile doğru yoldaki toplumu inşa etmeye uğraşacağız.

yukarıdaki delilleri ırkçılık düşüncesi ile değil de,Türkçülük-Ne mutlu türküm diyene cilik gözüyle okursan anlarsın inşaAllah.

elbette kendimi tek mümin görmem,Allah bizleri haricilikten korusun.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kardeşim kusura kalma ama gerçekten en hafif tabiriyle temelsiz konuşuyorsun. daha şovenizm nedir, ırkçılık nedir bilmiyorsun.aynı olduklarını biliyorsan ayrı kullanman sığlık. ayrı kullanıyorsan koyu bir bilgisizlik. ikisi de eninde sonunda dayanır ırkçılık denilen şeye. peki anlam farkı nedir. geç bunları kardeşim. canını verirsen elbet birileri de alacaktır. hangi koşulda hangi şartta olursa olsun bu vatanı bölüp parçalamaya gayret edenin canını almak bu milletin evlatlarının üzerine farzır ve zerre vicdani sızı duymadan alacaktır. bu gerçek değişmeyecektir. çünkü İSLAM ında emridir. yanlış anlama bu sözlerim sana değil, bu tür düşünce taşıyanlaradır. çünkü bu vatanı bölmeye bu milleti köleleştirmeye çalışan herkes karşılığını mutlaka görmelidir, görmesi gerekir ve görecektir.

güzel kardeşim anlamadan, kavramadan, aydınlanmadan neyi inşa edebiliriz ki. yanlış analama ama daha göreceğimiz, bileceğimiz çok şey var. selametle kardeşim. bence önce İSLAMI anlayalım, sonra diğer şeyleri daha kolay anlarız. çünkü henüz İSLAMI idrak edebilmiş değiliz. selametle kardeşim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bılgı ıcın tesekkurler.

o bılgılerde de goruldugu gıbı devlet olarak degıl bır bolgenın adı olarak kullanılmıs.osmanlı da onlara devlet olma hakkı vermemıs hıcbır zaman. bundan sonrada boyle bırsey olmayacak zaten.
ve yıne goruluyor kı bu zamanda kurdıstan dıye harıtası cızılmıs yerler ıle gecmıste bu ad ıle anılan yerler cok farklı.
bu da gosterıyor kı turkıye sınırları ıcınde olmadıgı takdırde ne halt yerlerse yesınler umrumuzda olmaz!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
taha abi,demek istediğim ümmetin ayrılıp birbirine düşman olması değildir.vallahi gönlümden geçen yine birlik olup dünyanın haçlı ve haçlı destekçisi münafıklarına karşı durabilmektir.

haritalarda geçenlerde şu anki kuzey ırak kürdistanı olarak anılan bölgeden van,diyarbakır ve etrafındaki diğer vilayetleri kapsıyor genel olarak.wiki benim için çok güvenilir bir kaynak değildir,başka yerlerde de daha fazla bilgi vardır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bızde dusman olsunlar demıyoruz zaten guzel kardesım.ama herkes oldugu yerı bılecek.kımseye prım vermeden bu zamana kadar kardesce yasanmıssa bundan sonrada aynı sekılde yasanmalı.
"ben kurtlerın temsılcısıyım,bızım dınımız zerdustluktur,ozerklık ıstıyoruz" dıyenlerle taraf olup bu ulkeye savas acanlar da elbet oldukları yerde topraga gomulurler.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
onlarla birlik olacak olanlar da zaten tağutun yandaşı olmuşlardır.günümüzde müslüman kürtler hem seküler tc ile,hem de seküler pkk ile imtihan ediliyor.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.