You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Türban gereklimidir...

Anket Başlığı: Türban gereklimidir

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet 5 (62.50%)
Hayır 1 (12.50%)
İsteyen istediğini yapsın 2 (25.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 8 (100%)

Türban gereklimidir...

Üye
RE: Türban gereklimidir...
Arkadaşlar bu konu eskımez..niye eskımez hala türbana karşı gelen rahatsız olan kesım olduğu için tekrar paylaştım... teşekkür ederim ilginize.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
birde malesef kendini örtülü sanan çıplaklar var
onları konuşmak lazım esas
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Evet işin bu kısmıda var tabikide...açıklık denilince teşhircilik akla geliyor..Açılmakla modern, çağdaş ve medeni olunmaz...kımılerı dıyor ya özgürlüğümdür bu benim...bazı şeylerinn özgürlüğü olmaz...açıklık özgürlükde değildir..bir zayıflıktır.. bayağılaştırır ve utanma duygusunu yok ederr...

üstad Necip Fazıl ne güzel demiş,

Medeniyet söküp atmaksa baştaki ağı
Sizden daha medeni Afrika yamyamları
Eğer medeniyet açmaksa bedeni
Desenize hayvanlar sizden daha medeni....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-01-2014, Saat:10:58 PM, Düzenleyen: Nun.
General
turbanin normalleşmesi bu ülkeyi ıslam diyari yapmayacak, bunu da unutmayalim
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ama bu da bi adım olacak... ama burda mesele Nur suresindeki ayet gereği örtüyü yakalarının altına getirecekleri şekilde olacak bi kıyafet(kuran da cilbab diye geçiyor).. Bazıları cilbabı çarşaf olarak yorumluyor... Çünkü mübarek annelerimizin o zaman giydikleri net kesin şudur diyemiyo alimler.... Neyse bunların dışında sonuç el ve yüz hariç vücudun hatlarını belli etmeyecek her kıyafet olur çünkü Asya da ferace diye bi kıyafet var yani ülke kültürlerine ve geleneklerine göre iş değişiyor... Yani olay burda hadise bakarak ayarlamak ülkenin geleneğine göre bayanlara düşüyor isteyen çarşaf giyer isteyen ferace ile başörtüsünü birleştirerek giyer yeter ki el ve yüz hattının dışı belli olmasın olay biter...bi kesim çıkıp vay efendim türban siyasi simgedir... bu nasıl bi simge ben de 100 yıldır tc vatandaşı halk da anlamıyor... çıkıyor kendine laik diyen kesim hadislerden habersiz fetva veriyor.... Türban şart değil şart olan şey yakalarının altına kadar örtünün gelmesidir nokta...
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Soru hatalı. Türban değil tesettür olmalı. Bizler Tesettür kelimesi yerine türban kelimesini kullanırsak tesettür kelimesini kim kullanacak?
Belki küçük bir ayrıntı gibi görünüyor ama bazı şeylere başkaları sahip çıkmayacağına göre bizler sahip çıkmalıyız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bence isteyen istediğini yapsın
Şahsen ben bir Hristiyanım ve dinlere saygı gösteririm Müslümanlar bana nasıl saygı gösteriyorlarsa
Bende onlara saygı gösteririm. Takması veya takmaması o kişiye karşı olan iyi niyetlerimi değiştirmez
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Hristiyanların kutsal kitabında "isteyen istediğini yapsın" tarzında bir ifade geçiyor mu bilmem ama ..bizim kutsal kitabımızda öyle bir ayet yoktur xoox ..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.