You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tüm İstekler Önemsenir

Tüm İstekler Önemsenir

Kıdemli Üye
Tüm İstekler Önemsenir
Başımıza gelen kimi olaylar,ciddiye almadığımız isteklerimizin sonucudur.Şaka da olsa,duyarsızca dile getirilen kimi istekler gerçekleşiverir.

Kalbimizden geçebilecek, dilimizden çıkabilecek tüm istekler gerçekleşebilir durumdadır.En yüzeyselinden en yoğununa kadar tüm isteklerimiz Yaratıcımız tarafından önemsenir.Duanın şakası yoktur.
Herkesin talep ettiği bir makama ulaşmanız için çok istemeniz gerekebilir.Bazen de, boş bir makama yıllardır bir gönüllü aranıyordur.Gönlünüzden, 'Ben oluvereyim' dediğiniz anda,o sorumluluk sırtınıza yüklenebilir.Kaderinizde bu tür incelikler bulacaksınız.
Bir istek zihnimizde belirdiğinde,ruhumuz ve tüm azalarımız ona yönelir.Derin bilincimiz isteklerimizin emrindedir.Müdahale etmediğimiz sürece,zihnimize giren her istek,uygun şartları buldukça kendini tekrarlar.Bir kez hissettiğimiz küçük bir isteği,zaman içinde yüzlerce kez tekrarlarız;damlayarak birikir ve denize döner.
Başınıza gelen kimi olaylara bakarak 'Ben bunu istemedim,ben bunu haketmedim' gibi itirazlarda bulunabilirsiniz.Başınıza geleni hak etmemiş olabilirsiniz.Peki istemediğinizden, ya da meydan okumadığınızdan emin misiniz?Gönlünüzden geçirdiklerinizi iyi biliyor musunuz?Zira evren ciddi bir sistem halinde işletiliyor.
Bazen,insanlığa ibret olacak bir ders yaşanacaktır.O derse vesile olmayı hak etmiş kimse bulunmayabilir.Kimse de o derse vesile olmayı dua etmiyordur.Fakat, şakadan da olsa,yaşanması gerekeni isteyen birisi çıkar ve ihale onun omuzlarında kalıverir.
İçtenlikle dilediğimiz veya kalbimizden öylesine geçirdiğimiz,gelecekte yaşayacaklarınıza dair ipuçları barındırıyordur.
Şu uyarıya dikkat edelim:'Biriniz bir şey dilediğinde ne istediğine dikkat etsin.Çünkü hangi isteklerinin kabul edileceğini bilmez.' (hadis)

[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Tüm İstekler Önemsenir
Alıntı:İçtenlikle dilediğimiz veya kalbimizden öylesine geçirdiğimiz,gelecekte yaşayacaklarınıza dair ipuçları barındırıyordur.
gülücük

çok güzel bir söz gülücük

teşekkürler...
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.