You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Tövbe Hakkında
Arkadaşlar merhaba.Açık açık söylemek istiyorum bu soruyu sorabilmek için foruma üye oldum bu konuda kusura bakmayın. ama cevabını öğrenmem lazım.ben üniversite öğrencisiyim.üniversite okuyanlar bilir az çok ortamları vs.vs bir arkadaşım sürekli bana alkol içelim diyordu bende onu en sonunda başımdan göndermek için tövbe ediyorum dedim. ama benle bir daha bu konu hakkında konuşmasın diye dedim. şuan 7 aydır içmiyorum gayet mutluyum.yalnız bazen bulunduğum çevre koşulları sebebi ile alkollü ortamlara girmek zorunda kalıyorum.eğer ki alkol içmiş olursam tövbem bozulur mu ? daha doğrusu ettiğim tövbe kabul olmuş mudur ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Tövbe Hakkında
Allah'ın merhameti elbette çok büyük, tövbeleri kabul edendir. İnşAllah tövben kabul olmuştur.
Ama tekrar içkiye başlarsan bu sefer sözüne ihanet etmiş olursun ve haliyle tövben bozulur.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İçmeyerek Tövbene sadık kalmış olabilirsin ama içki içilen ortamlarda sen içmesen bile içen arkadaşlarının yanında bulunup onlarla meclis arkadaşı olmanın içki içmenden çok farkı yok dinimize göre ...

ve önemli olan da tövbede mi günahta mı ısrarlı olacağındır

o günahı ne kadar çok tekrarlasan da son nefesinde o günahla ilgili hangi duyguyu hangi niyeti taşıdığın önemlidir...

ama bu demek değildir ki şimdi yapayım da sona doğru tövbe ederim...

Lakin insan aciz yaratılmıştır günahsız duramaz...

acizlik Allahtan bunu tövbe kapsını son nefese kadar kapatmayarak da gösteriyor

ama biraz daha günah işleyeyim de yaşlanınca hacca gider tövbe ederim acizliği Allahtan değil şeytandandır...
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Senin durumun bana bişri hafi hz. Hatırlattı.
Hayatını bir okuyun derim
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.