You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

toplumsal cinsiyet sosyolojisi

General
Her gun yeni bir modeli çıkan beyaz eşya lar, Küçük ev aletleri neymiş efendim hayatı kolaylastiriyor muşşta kadınların zamanı kendine kalıyor muşşta kulliyen yalan. Daha çok iş daha çok temizlik daha çok zaman kaybi. Cocuklar küçüktü, eşim annenize ne hediye alsakki deyince iki kafadar, reklamlarda görüp heves ettikleri meyve sıkacagını alalım diyorlar. Neyse hediyeyi açtık, fiyatı desen ooo çok para. Hadi deneyelim; bir bardak meyve suyu için, bir dolu meyveyi telef ettikte, hani kolayca temizleniyor du? yalan efendim temizlemesi ayri sorun , montesi mesele, parcaları dandik. Bir iki kullanımdan sonra kaldırdım ki, tee nereye, boyları yetistiginde coktan unuttular robotun varlığını.
Hele de durmadan yeni tarifler üretip; yok sütlüsü, yok tatlısı, yok böreği coregi, yok yemegi derken türlü icat çıkaranlar yokmu gicigim hepsine.Mikro dalgada çözdür, Robotta çek, yok efendim blendirdan gecir, falancada pisir, filancada sakla.Yok kekiydi, yok kalıbıydı, yok sunumuydu... Sanki kendiliginden hazırlayıp, pişirip, kendini temizliyor. Deterjan firmalari bos dururmu? bir sıkımda; fırın, ocak, asprator her türlü Mutfak yüzeyinde mikemmel ötesi derinlemesine temizlik!... Oysa biz küçükken; sabun, çamaşır birde bulaşık deterjan vardi. Simdi her evde ortalama en az 20 çeşit temizlik malzemesi; beyazlaticisi, yumsaticisi, yağ çözücü sü, parlaticisi... bir o kadarda aparatı; bezi, paspasi, fırça si... var . Bu kadar malzemenin sığması icin genisleyen mutfak ve banyolar, yetmedi icine dolap ve bölmeler... Nankör fayanslar, hain mermerler!... Mutfakki kadının öz yurdu zati... çocuklarıma not evet bir sır ifşa oldu isteyen robotu çehizine koyabilir

a,e,polat
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: toplumsal cinsiyet sosyolojisi
gülücük öyle oldu ve hayatı bunlarsız yaşayamayan bir nesil yetişiyor.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet hayatımızda bunlar olmasaydı ne yapardık nasıl yaşardık değil mi? rondosuz,rendesiz kimsesiz kişi demektir. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bence bazi aletler ayrilmali.
Camasir makinesi candir.
Bulasik da öyle.
Kalabalik ailenin bulaşıgi bitmiyor valla.
Tabi yazar burada kucuk ev aletleri demis ama deterjan dedigi icin buyukleri de kattim ben.
Limon diye bir gerçek var arkadaslar. Bulasik mak.leri icin birebir cidden hemde saglikli.

Küçük ev aletkeri ise blendir denen alet bemce müthiş kurtarici.
Çorba yapsan mesela sebze ya da mercimek o suzgecten gecirene kadar kolunuz kopuyor
Ama blendirla şipşak. Sütlü tatlilar ve keklerde de birebir ustelik.

Meyve suyu sıkacaklari da nasil ne sekil kullanıyorlar bilemem ama
Alet alırsanız işlevine bakın. Bilinçsiz tüketim başka
Yanlis alet alip yuk edinmek baska.
Ayrica posa cikiyorsa da o posalardan tatli uzerone marmelat yapip tatli uzerine dokuyordu bizimkiler
Ya da firinda kurutun meyve cayi yapin.
Yani geride kalan ürünü dogru sekilde kullanmak sizin elinizde.

Deterjan da degil. Kalip sabunlar filan var.illa gecmise gitmeye gerek yok.
Hala yapanlar var.
Bknz bizim aile.

Robotlar gereksiz ama o dograyacilar var ya
Onlar super yani.sudan gecir tamam.
Bir meşakkati yok.

Bence en buyuk katliam kozmetik dünyası.

Tesekkurler
Ünlü ve mukemmel ev hanimi Alketa konuştu
Haftaya görüşürüz
Esen kalin.

Big Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ha bir de su isiticilari can kurtaran ya.

Ama tabi çılgınlık var bu konuda hakli tabi ama ayrilmali.

Evlenirsem çeyizime alacaklarimi yazdim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir suru de yazim hatasi yapmisim.
Degistiremiycem
Yazmak degil de duzenlemek cok sıkıcı.

Aynı makineden cikan camasirlari asmak gibi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
meyve sıkacağı konusuna katılıyorum...yıllardır bir köşede duruyor kaçkere kullandık dersiniz...1 kere o da denemek amaçlıgülücük

ama bazıları gerçekten hayatı kolaylaştıran elektirkli gereçler
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
İşe yarayıp yaramayacağını, ihtiyaç olup olmadığını iyice değerlendirip sonra almak lazım.
Bir de özellikleri var hangi özellikte olanın ihtiyaç olduğuna da iyice düşünüp karar vermek gerek.

Ama bazıları gerçekten ihtiyaç.

Düşünsenize çay yapmak için odun kömür topladığınızı. Aman Allah'ım felaket. :D
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Yha her hafta 2 sefer havuç suyu 2 sefer da şalgam suyu içmekten bıktım ya. Sağlıklıymış. Niyeyse onları içtik her akşam hastanedeyiz, acaip korudu ha! Havuç salatada çok daha güzel duruyor ve daha sağlıklı!

Bir de ne yapıyorlar bak. Havuçla şalgamı aynı makinede sıkıyorlar. Havuçlu şalgam suyu. Kusmadan içersen sağlam mide var sende !

Portakalla elmayı karıştırıyorlar, elmalı portakal.

Allah portakalla elmayı ayırdı, sen Allah'tan iyi mi bilecen de ikisini birleştirdin? Fayda yerine zarar veriyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-01-2016, Saat:11:04 AM, Düzenleyen: Allame Reloaded.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.