You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
titreme
herkese iyi akşamlar öncelikle,

bende arasıra boynumda belirgin bir şekilde geriye doğru titreyerek dönme oluyor. özellikle dini sohbetlerde bu çok defa oluyor. ama bu bazen dini sohbetler dışındada meydana gelebiliyor.

bunun nedeni ne olabilir. internette biraz araştırdım cezbe tanımına ulaştım. fakat çok fazla dini vecibeleri yerine getiremiyorum. işin açıkcası ihmal ediyorum. bazen aklım çok karışıyor ve çok saçma düşünceler geliyor aklıma. işlediğim suçlarında farkındayım.

bu bir cezbemidir. cezbe kimlere gelir kimlere gelmez konu hakkında bilgilerinize başvuruyorum.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: titreme
iyi akşamlar.
bahsettiğiniz hadise cezbe'ye girer, doğrudur. Cezbe'nin bir çeşididir. Esasen cezbe fiziksel bir hadisedir. Dini sohbetlerde beynin inanca yönelik çalışan kısmının aşırı ısınması sonucu bir takım fiziksel sonuçlar oluşur.
Müslümanların bu konudaki genel kanaatini de dikkate almak gerekir ki, Allah'ın kulunu kendisine doğru manen çekmesi hadisesi olarak tanımlanır. Sonuçta Allah işi fiziki bir kurala dayandırmıştır. Beynin konuyla ilgili bölgesinin aşırı kullanımı neticesi ortaya çıkan belirtilerdir.
Eğer isterseniz bundan kurtulabilirsiniz. -Ancak bunu istediğinizi sanmıyorum- . Siz bence her ihtimale karşı boynunuzu bir fizyoterapiste baktırın. Çünkü anlattığınız hadise cezbe olsa dahi sanki cezbelenme dışında da bunu yaşıyormuşsunuz gibi algılıyorum. Yani sanki bu normalde sizde var olan bir sorunmuş da, cezbe bunu tetikleyici bir etken olmuş gibi. Bence risk almayın, cezbelenip manen doyuma ulaşacağım diye sağlığınızı kaybetme riskine girmeyin.

an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
cevabınız için önce teşekkür ederim.

durum cezbe ise ne mutlu. bundan zaten bir rahatsızlık duymuyorum. herhangi bir zorlama da zaten yok. ama belirgin bir şekilde titreme olduğu herkesce anlaşılabiliryor. bununda bana getirdiği ne manen nede madden bir zarar var.

fakat ilk mesajımda da dediğim gibi çok fazla dini vazifelerimi yerine getiremiyorum. yinede cezbeye tutulmam aklımda soru işareti oluşturuyor. dediğim gibi bundan hiçbir şekilde rahatsızlığım yok. bazen bunu olumluda buluyorum.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ille senden kaynaklanacak diye bir konu yok zaten. muhatabın olan ve ortamda bulunan zatlar ya da zat tarafından oluşturulan manevi iklimden kaynaklanır. Onun tesiridir yani. O tarzdaki zatlar açısından Günahkar olman ya da ibadetlerini tam yapman arasında fazla bir fark oluşmuyor, cezbe yönünden. tabi mesele cezbelenip orada bırakmak değil, arkasını ilim ile ve amel ile doldurmak gerekir.
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
önce sağlık kardeşim. doktora tetkik ettirmekte fayda var.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.