RE: Tevbe suresi 5. ayet.
................ Kuran bir bütündür , ayetleri ayrılamaz , bir konuyla ilgili tek bir ayete bakarak hüküm verilemez , ateistlerin çoğununda kuranı bütün olarak okumadıkları ve ayetleri cımbızlayarak seçtiklerine , kelime eklemesi yaptıklarına bizzat kendim şahit oldum , savaş ayetleri olduğunu kimse inkar etmiyor fakat o savaş ayetlerini şu ayetlerle birlikte değerlendirmeniz gerekir ;
2:190 - Size savaş açanlarla Allah yolunda çarpışın. Fakat haksız saldırıda bulunmayın. Çünkü Allah, haksız saldırıda bulunanları sevmez........................size savaş açanlar diyor ve haksız saldırı yapmayın diyor .
60:8 - Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanları sever ........................ dinimiz hakkında bizlerle savaşmayan ve yurdumuzdan çıkarmaya çalışmayanlara iyi ve adaletli olmayı bile söylüyor , her inanmayan öldürülecek olsa iyilik yapacak kimse kalmaz .
29:46 - İçlerinden zulmedenleri bir yana, ehl-i kitapla ancak, en güzel yoldan mücadele edin ve deyin ki: "Bize indirilene de, size indirilene de iman ettik. Bizim ilâhımız da, sizin ilâhınız da birdir ve biz O'na teslim olmuşuzdur." ..................................... içlerinden zulmedenleri bir yana kitap ehliyle en güzel yoldan mücadele edin , cümleye dikkat , her kitap ehli öldürülecek olsa kimle en güzel yoldan mücadele edilecek ki .
tevbe - 4 - Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever................. demekki o verdiğin ayetten önce bu ayet var , yani o müşrikler demekki antlaşmalarında eksiklik yapmışlar , müslümanlar aleyhinde başkalarına yardımda bulunmuşlar , zaten ne diyor bu şeyleri yapmayanlar bunun dışındadır diyor , o ayeti önü ve arkasıyla okumassanız sapıtırsınız .
tevbe - 9:13 - Yeminlerini bozan, Peygamber'i yurdundan çıkarmaya azmeden ve üstelik ilk önce size saldırmaya başlayanlara karşı savaşmaz mısınız? Yoksa onlardan korkuyor musunuz? Eğer mümin iseniz her şeyden önce Allah'dan korkmalısınız........................yerminlerini bozanlar , perygamberi yurdundan çıkarmaya azmeden ve ilk size saldırmaya başlayanlar diyor , kelimelere dikkat edin , evlerinde mazlum olarak oturanlarla savaşın demiyor yani , mazlum ihtiyarlar , kadınlar , çocuklarla savaşın demiyor , öldürülenler fitnecidir bunlar , öncedende kötülük yapmışlar çoğu zaten belli , bunlar zor durumda kalınca korkaklarından bidaha antlaşma istese bile bunlarla antlaşma felan yapılmaz çünkü , gene aynı şeyi yapacakları bellidir , tevbe suresini düşünerek tümden okumanız lazım ve önceki , sonraki ayetleride okumanız lazım .
tevbe - 28 - Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir ........................eğerki müşriklerin hepsi öldürülmüş olsaydı , mescidi harama yaklaşmasınlar dermiydi , demekki hepsi öldürülmemiş , antlaşmayı bozanlar , hainlik edenler öldürülmüş , suresyi düşünerek tümden okuman lazım , ben uzun olmasın diye yazmadım bütün sureyi , her şeyin en doğrusunu Allah bilir .
.................Diğer savaş ayetleride bunlarla beraber değerlendirilir ve mazlum olan hiç kimseye , kendilriyle antlaşma yapmılmış ve antlaşmasına sadık kalmış hiç kimseye , biz müslümanız diye bize savaş açmamış hiç kimseye , yani kısaca fitne çıkarmayan hiç kimseye durduk yere gidin mazlumu öldürün savaşın diye bir ayet yoktur hatta tam tersi böyle olmayanlara iyilik bile yapılır , kurana bütün bakmak lazım , ayetleri kesmeden , bütün savaş ayetlerini toplu olarak değerlendirerek bakmamız lazım ve Allah adaletsiz değildir , müslümanda adaletsiz değildir , ayet kırpıp müslümanlar şöyle böyle diyenler kendileri kandırır , yada bazı zalim olan müslümanım diyen insanların yaptıklarıyla islam dinini değelerlendirenlerde ancak kendilerini kandırırlar , peygamberimizde onlarla savaştıysa işte bu zalimlikeri yaptıkları , antlaşmalara sadık kalmadıkları , müslümanlara savaş açtıkları ve her türlü fitneyi yaptıkları için savaşmıştır ve Allah ın izniylede kazanmıştır .
.............Ateistlerin varsa böyle başka iddiaları , ayetlerle delil vererek cevaplayalım , çoğunu biliyorum zaten ne idda ettiklerini , bir çoğunu bizzat araştırdım , hepsinede Allah ın izniyle ayet ile cevap vardır .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-03-2013, Saat:09:38 PM, Düzenleyen: e2828.