You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
teslimiyet
Geçenlerde kafam bir şeye çok takıldı. Dua ediyorum Allah'ım yardım et diye ama sorunum çözülmüyordu. Fal baktırmak gibi bir alışkanlığım vardı. Gidip fal baktıracaktım son anda kendim camiye gittim dua ettim ötlece durdum camide. Aksam oldu eve geldim. Ertesin gün yinw şeytan dürttü bu sefer kitapçıya gittim ve önüme bir kitap çıktı uğur koşarın allah de ötesini bırak niyet-2 diye. Aldım ve yine dua ediyordum allahım bana yardım et diye. Kitabı aldım okumaya başladım. Kitapta şöyle yazıyordu:
Hz. Yakuba soruyordu Rabbimiz "Ey Yakub! Seni neden oğlun Yusuf'tan ayırdım biliyor musun?"
Yakub(as) şöyle diyordu "Ey Rabbimiz sen en iyisini bilirsin benim bir fikrim yok."
Allah(cc) diyordu ki" Biz seninle dosttuk Yakub. Dostluğumuz sürerken ben her zaman sana en yakındım, sen bir anda araya kprku soktun! Oğlun Yusufa kurtların ve diğer oğullarının zarar vereceğinden korktun. Bunu bize niçin yaptun Yakup? Ben sana kafi değil miydim? Aramıza korku sokarak niçin bu dostluğa zarar verdin?"
Ve Rabbimiz tekrar soruyordu" Peki tekrar seni oğlun Yusufa kavuşturdum; bunun sebebini biliyor musun?"
Hz. Yakub(as) şöyle diyordu " Ey Rabbimiz, sen en iyisini bilirsin. Benim bu konuda da bir fikrim yok."
Allah teala şöyle diyordu"Çünkü sen tevekkül ettin Yakub. Eskisi gibi bana güvendin,bana döndün ve bana sığındın. Sen," Ben hüznümü, kederimi yalnızca yüce Allaha arz ederim" diyerek tekrar dostluğumu kazandın..İşte ben de seni oğluna kavuşturdum.

Bunu okuduktan sonra nite haystımdaki çoğu şeyin ters gittiğini anladım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: teslimiyet
enteresan...geçmişe dönmüşüz...cevaplarımız görünmüyor :D
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.