You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
Tesbihe Üflemek
Arkadaşlar bu tesbihe üflemenin manası nedir? Ayetel kürsi okuduktan sonra niye tesbihe üflüyoruz birisi bunu bana açıklayabilir mi?

Birde bu okunmuş su işi nedir? Batıl mıdır doğru mudur? Bu iki soruyu açıklarsanız çok sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Tesbihe Üflemek
tesbih dediğiniz şu taşlardan oluşan çekilen şey ise zaten sünnette taşlarla zikir gibi şeyler yoktur. dediğiniz durum da bidattir.

okuma işinin islamdaki arapça adı rukyedir. rukye kurandan ve caiz olan dualardan yapıldığı sürece meşru olabilir, fakat bidat olan ve büyü gibi kullanılan bir rukye caiz görülmemiştir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Tesbihe Üflemek
Tesbih dediğim evet o taşlı şey. Galiba tesbihatı yaparken işimizi kolaylaştırması, 33 er kez okumada yanlışlık yapmamız için yapılmış bir araç diyim. Bakıyorum imam falan ayetel kürsiyi okuduktan sonra üflüyor. Bende üflüyorum ama batıl ise terk edeyim diyorum. Batıl olup olmadığını anlamak için sebebini anlamak lazım ki galiba siz bilmiyorsunuz.

Suya da Kur'an dan ayetler okuyorlar. SOnrada okunmuş su diye içirtiyorlar. BU ne kadar doğru bir şeydir? Suya etkisi var mıdır okunan ayetlerin? Bunun da sanki tam cevabını alamadım. Benim bildiğim Kur'andan ayetler okuyorlar. Şifa için mi içiyorlar ne içiyorlar onuda bilmiyorum. Hoş bende içtim de iç okunmuş su dediler diye içtim. Amacını ve doğru olup olmadığını bilmiyorum. Öğrenmek istedim ama maalesef karadamlalar pek cevabımı alamadım gibi Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.