You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tepki Toplayan Fetva: Erkek Açlık Çekiyorsa Karısını Yiyebilir

Tepki Toplayan Fetva: Erkek Açlık Çekiyorsa Karısını Yiyebilir

General
RE: Tepki Toplayan Fetva: Erkek Açlık Çekiyorsa Karısını Yiyebilir
bende bu fetvaya inanmıyorum...dinden insanları soğutmak amaçlı bir eylem olabilir

ama konuyu tartışırsak...öncelikle şunu öğrenmek istiyorum...insan eti insana helal mi Saskin ölmeyecek kadar belirtilen ölçüde domuz eti yemek caiz olduğunu biliyoruz da bu insan eti için geçerli olabilirmi....

kuş yense..böcek yense illaki insan etimi olmalı ve illakide kadın mı olmalı gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
birde helalmi? harammı ? diye ikilemde kalınan her konunun haram olduğu düşünülerek ona göre hareket edilmesi emredilmiştir.

Yani aslında şüphe bile insanın dinine sebep olabilir ALLAH korusun
BOŞ ZAMAN YOKTUR ! BOŞA GEÇİRİLEN ZAMAN VARDIR ...

Çok malın köleliğide çok olur! YAŞASIN ASİL YOKSULLUĞUM ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
aynen ALLAH o duruma düşürmesin..şüphe var

mesela yıllar önce butür bişey yaşanmıştı dünyada...uçak düşüyor sağ kalanlar ölenlerin etini yiyerek sağ kalıyorlar ..bilmem kaç gün sonra kurtarılıyorlar
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-04-2015, Saat:09:51 AM, Düzenleyen: Noyan.
pejmurde
Suudi Arabistan Müftüsü'nün Müslüman bir erkeğin karısını yiyebileceği şeklinde fetva yayınladığı öne sürüldü. Ancak bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Al Kuds el Arabi gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre; Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz bin Abdullah'ın yayınladığı fetvada, "Erkek şiddetli açlık durumunda karısını ya da karısının vücudunun bazı parçalarını yiyebilir" dediği iddia edildi.

Fetva sosyal medyada, bilhassa Twitter'da sansasyon yarattı.

Günün ilerleyen saatlerindeyse Suudi Arabistan Genel Müftüsü Şeyh Abdülaziz el-Şeyh'in makamından yapılan yazılı açıklamada iddia yalanlandı.

Açıklamada bu haberin kasıtlı bir iftira olduğunu belirtilerek, "Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz" ( Hucurat 6) ayetine dikkat çekildi. Açıklamada, bu tür haberleri yayanların zeka özürlü oldukları ya da İslam ümmeti içine fitne sokmaya çalıştığına dikkat çekildi.

Mısır'daki El-Ezeher Üniversitesi'nden bir yetkili ise, "Bir insanın bu fetvaya inanması için akli melekelerinin yerinde olmaması gerek." dedi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-04-2015, Saat:03:31 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Dini karalama adina soylenmis bir iftira olabilir.
sanmiyorum ki hicbir muftu boyle bir aciklama yapsin.
hani muslumanlar insan yemeye başladı gibisinden
insanlari muslumanliktan uzak tutma adina yapilan bisey olabilir.
Arastirmadan inanmak ya da hakli haksiz yorum yapmak o kisinin gunahina girmek olur.
HASBUNALLAH VENIMEL VEKIL
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Eğer gerçekten öyle demişse, Allah ıslah etsin derim. Çünkü böyle bir ifade Kur'anda asla geçmez. Saçma sapan bir uydurmadır bu!
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.