You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tedbirli iyimserliK

General
Tedbirli iyimserliK
Aynı konumdaki insanların farklı bakış açıları, hayata yükledikleri anlamı değiştirebilir. Basit bir hadise bir kişiyi mutlu ederken, diğer kişiyi gerip huzursuz edebilmektedir.
İyi niyetli bir kişi, bir arkadaşının yanından kendisine selam vermeden geçmesi halinde bile, "Herhalde beni görmedi, eğer olumsuz bir şey düşünürsem yanılabilirim" şeklinde düşünür ve olayın üzerinde durmaz. Kötümser kişi aynı olaya; ‘Bu adam zaten beni sevmiyor. Hakkımda fenalık düşünüyor olmalı ki, merhaba bile demeden yanımdan geçti’ tarzında düşünür.
İyimser kişiler olumsuz durumlara hazırlıklı olmalarına karşın devamlı olumlu olanı bekler ve tedbirli iyimserliğin, insanın güçlüklerle mücadele etmesini kolaylaştırır. Zorlukların yenilmesinde anahtar duygular iyimserlik ve ümit olduğunun bilinmesi gerekiyor.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Tedbirli iyimserliK
Dikkat ediyorum da hep nevzat hocadan paylaşıyorsunuz : )
Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır.
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Tedbirli iyimserliK
Evet kitaplarında cok faydalı bilgiler var gercekten
Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır.
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.