You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: TAZİYE
inna lillah ve inna ileyhi raciun....
başta anne-babasına sonra nüketcime ve tüm akrabalarına rabbimden sabrun cemil diliyorum kardeşimzin mekanı cennet olsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
Cvp: RE: TAZİYE
zehra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:offffff bu yazıyı görünce inanamadım tekrar tekrar okudum.üzgün
nüketle konuşurken o kadar kötü oldum ki Sad Sad Sad
Rabbim kardeşimin günahlarını affetsin mekanını cennet eylesin kabir azabı çektirmesin inşallah.
kabri nurlarla dolsun inşallah.
nüketime ve ailesine Rabbim sabırlar versin.
ölümlü dünya.zamanı belli olmayan sıramızı bekliyoruz bizde.

aynen bende hala inanamıyorum...

dünden beri içimden hiç bişey yapmak gelmiyor sanki ben kaybetmişim abimi üzgün
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-09-2008, Saat:10:28 AM, Düzenleyen: *Rabia*.
Acemi Üye
Bütün herkes gibi duydugumda bende inanamadım..Ama ölümün biz insanlar için olduğunu unuttuğumu bir an hatırladım..Malesef Ölüm genç yaşlı dinlemiyor ver herkes bir gün Rabbine kavuşacak...Tek üzücü olan bunun erken olması (genç yaşta)...

Allah c.c Nüket ve Ailesine Sabır versin...Ölen Kardeşimize Allah c.c Rahmet Eylesin...

Bilmeyen Arkadaşlarımız İçin Açıklayıcı Bir Kaç Bilgi Vermek İstedim..
-----------------------------
1- Dua ve istiğfar

Ölmüş birisi için yapılabilecek en büyük iyiliklerden birisi onun için dua etmek ve istiğfarda bulunmaktadır.
Nitekim; "Ey Allah'ın Resulü, anne ve babamın vefatlarından sonra da onlara iyilik yapma imkanı var mı, ne ile onlara iyilik yapabilirim?" diye soran Ebû Ubeyd Mâlik İbn Rabîa es-Sâidî (ra)'ye Peygamber Efendimiz (sav): "Evet vardır Onlara dua, onlar için Allah'tan istiğfar (günahlarının affedilmesini) talep etmek, onlardan sonra -vasiyetlerini yerine getirmek, anne ve babasının akrabalarına karşı da sıla-i rahmi ifa etmek, anne ve babasının dostlarına ikramda bulunmak" cevabını vermiştir
Bu mevzuda bilinen en meşhur hadis-i şeriflerden biri olarak Müslim'de Ebu Hüreyre (ra)'den rivayet edilen bir hadis-i şerifte: "insan ölünce bütün amelleri kesilir Ancak üç şey (bunları yapan üç kişi) müstesna: Sadaka-i cariye (bırakan) veya istifade edilen bir ilim (bırakan) veya kendine dua edecek salih evlat (bırakan)" buyurulmaktadır.

2- Kur'an'ı Kerim Okumak

Ölmek üzere olan kişinin yanında kelime-i tevhîd ve kelime-i şehâdet okunmasına telkin denlir.Ölmek üzere olan kişinin, sağ tarafına çevrilerek yüzünü kıbleye gelecek şekilde yatırmak müstehaptır.Bu durumda olan kişinin yanında, hatırlatmak amacıyla kelime-i tevhîd ve kelime-i şehâdet okunur.Hz. Peygamber,

* Ölülerinize ölüme yaklaşanlara lâ ilâhe illallah demeyi telkin ediniz * buyurmuştur.Telkin yapılırken, lâ ilâhe illallah de, kelime-i şahedet, kelime-i tevhîd getir şeklinde bir yaklaşımda bulunulmamalı, yanında bunları söylemekle yetinilmelidir.Ayrıca, ölmek üzere olan kişinin yanında Kuran-ı Kerim, özellikle Yâsîn suresi okumak uygun olur.Kuranı Kerimin sadece bir ciheti yoktur. Bediüzzamanın ifadesiyle, İnsana hem bir kitab-ı şeriat, hem bir kitabı dua, hem bir kitabı zikir hem bir kitabı fikir, hem bütün insanın bütün hacatı maneviyesine merci olacak çok kitapları tazammun eden tek,cami bir kitabı mukaddestir.Yani Kuran-ı Mübin hayatımızı tanzim eder.Allaha olan mesuliyetlerimizi gösterir, dünyaya geliş gayemizi, neler yapmamızı, nasıl ibadet edeceğimizi öğretir ve her şeyin hikmet ve mahiyetini anlatır.Kuran-ı Kerim bir zikir, fikir, dua ve davet kitabıdır.Kurân-ı Kerimin tesir sahası sadece dünya ile sınırlı değildir.Onun mümin ruhlara verdiği feyiz hayatta iken kalmaz, aynı şekilde kabir âleminde de devam eder, orada iken de ruhlarımızı şenlendirir, kabrimizde nur ve ışık olur. Geçmişlerimizin ruhuna Kurândan nelerin okunması gerektiği hususunda Peygamberimiz şu tavsiyelerde bulunur

* Yasin, Kurânın kalbidir.Onu bir kimse okur ve Allahtan âhiret saadeti dilerse, Allah onu mağfiret buyurur.Yâsini ölülerinizin üzerine okuyunuz *

Bu hadis-i şerif, Yasin Sûresinin hem ölüm döşeğinde olan hastaya okunmasına, hem de ölmüş müminlerin ruhuna bağışlanmak üzere okunabileceğine işaret etmektedir.Hz. Ebû Bekirin rivayet ettiği şu hadis-i şerif de meseleyi açıklığa kavuşturmaktadır

* Kim babasının veya annesinin veya bunlardan birisinin kabrini Cuma günü ziyaret ederek orada Yasin Sûresini okursa, Allah kabir sahibini bağışlar *

İslâm âlimleri, ölünün ruhuna Kurân okunduğu zaman peşinden bir dua ile ruhlarına bağışlanmasını tavsiye etmişler,Sahabiler de bu şekilde yapmışlardır. İmamı Beyhakînin bir rivayetinde, Abdullah bin Ömerin ölülerin ruhuna Bakara Sûresinden okunabileceğini tavsiye ettiği anlatılmaktadır.Bir Fâtihanın veya okunan bir Yâsinin bütün ölülerin ruhuna aynı şekilde hiç eksilmeden nasıl ulaştığını da Bedüzzamandan bir nakille öğrenelimFâtır-ı Hakim nasıl ki, unsur-u havayı kelimelerin, berk şimşek gibi intişarlarına ve tekessürlerine yayılma ve çoğalmalarına bir mezraa tarla ve bir vasıta yapmış ve radyo vasıtasıyla bir minarede okunan ezan-ı Muhammedi umum yerlerde ve umum insanlara aynı anda yetiştirmek gibi öyle de okunan bir Fatiha dahi, meselâ, umum ehl-i imanın emvâtına ölülerine aynıanda yetiştirmek için hadsiz kudret ve nihayetsiz hikmetiyle manevî âlemde, mânevî havada çok manevî elektrikleri, manevî radyoları sermiş, serpmiş fıtri telsiz telefonlarda istihdam ediyor, çalıştırıyor. Hem nasıl ki, bir lamba yansa, mukabilindeki binler aynaya, her birine tam bir lâmba olur. Aynen öyle de, Yâsin-i Şerif okunsa, milyonlar ruhlara hediye edilse, herbirine tam bir Yâsin-i Şerif düşer.Zaten kabirdeki yakınlarımız devamlı surette bizden yardım beklemektedir. Bizden gelecek bir dua, bir Fatiha, bir İhlâsla nefes alabileceklerini bilmektedir. Çünkü kabir o kadar çetin şartlarla iç içedir ki, en küçük bir mânevî yardım dahi onun ruhunu serinletecektir.Bir hadiste Peygamber Efendimiz şöyle buyururlar

* Ölen kimse kabrinin içinde boğulmak üzere olup da imdat isteyen kimse gibidir. Babasından yahut kardeşinden veya dostundan kendisine ulaşacak duayı beklemektedir. Nihayet dua kendisine ulaştığında bu duanın sevabı ona dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha kıymetli olur. Muhakkak ki, hayatta olanların ölüler için hediyeleri dua ve istiğfardır *
----------------------------------------

Allah C.c Gelmiş Geçmiş Bütün Din Kardeşlerimizin Günahlarını Bagışlasın..Mekanlarını Cennet eylesin..

Amin...
|ı|ı|-D-|ı|ı|-E-|ı|ı|-A-|ı|ı|-D-|ı|ı|
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
_reyhan_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ALLAH rahmet eylesin RABBİM sabır versin cidden çok üzücü bşy ya mübarek günde ne diyim Rabbim çok sabır versin zor bi durum
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
arkadaşlar nüket in selamı var hepinize teşekkür ediyor bugün biraz daha iyiydi sesi

inş. en kısa zamanda toprlancak eminim
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:arkadaşlar nüket in selamı var hepinize teşekkür ediyor bugün biraz daha iyiydi sesi

inş. en kısa zamanda toprlancak eminim

İi olcak inş.
Ahh keşke yanında olabilseküzgün
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
Cvp: TAZİYE
Aleyküm selam sağol ilettiğin için reyyan bizden de ona söyle onu seviyoruz.
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cvp: TAZİYE
free Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Aleyküm selam sağol ilettiğin için reyyan bizden de ona söyle onu seviyoruz.

bugün aradığımda söylerim inş.

hepinizden allah razı olsun onun bu durumu atlata bilmesi için duaya ihtiyacı var dualarınızı eksik etmeyin inş.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
dualarımızda hep o var Sadinş en kısa zamanda atlatacak allahın izniyle bende konustum ılk aradıgımdan daha ıyı sımdı...

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.