You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Tasavvuf nedir?
tasavvuf nefsi terbiye etme okuludur.
Tasavvuf, Hakkın yanan mumu ve ışığıdır,
Tasavvufu yaşayan gerçek hak aşığıdır.Allah razı olsun kardeşim selam ve dua ile kal sağlıcakla
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
BISEYLER BILDIGINI SANIP BU SANRILARIYLA YORUM YAPAN INSANDIR.BIR KISIYE BAGLI OLANDIR.KIMDEN NEYI ALACAGINI BILMEYENDIR...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-03-2009, Saat:02:10 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Üye
Yüzleri ateşte evrilip çevrildiği gün Eyvah bize Keşke Allah'a itaat etseydik, Peygamber'e de itaat etsydik derler(azhap66)

Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız( Ali İmran 132)
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
sanki mutasavvıflar şeyhlerine tapıyolar..höh..
herkesi tekfir edip de : "bak allahım herkes kafir bi ben kaldım görüyosun dimi hadi mertebemi yükselt" mi diyosunuz, yoksa etrafınızdaki bazılarına "bak bu şu yüzden kafir şu da bu yüzden..bi müslüman ben kaldım görüyon dimi" diye caka mı satıyosunuz anlamıyorum ki..çok komiksiniz yahu..bişy yoksa bile bi müslüman hata ediyosa bile bu böyle mi söylenir..peygamber efendimiz kaç işiyi sizin yaptığınız gibi çirkefçe azarladı acaba? ben sizin derdinizi biliyorum gerçi..gençsiniz heyevanlısınız..enerjinizi atıyosunuz işte..o yüzden kızmıyorum ya da başka biş deyişle takmıyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ya nekadar cok seviyosunuz yargısız infaz yapmayı insan olan önce bi sorar bak hanzala kardeşim sen buraya bu ayetleri koymuşsun neden nedeni ne bilip bilmeden hem konuya atla hem ahkam kesmeye başlamayın ben bunu neden koydugumu ve niçin koydugumu anlayan anlar bilip bilmedende insanları yargısız infaz yapma insalara iftira atma sonra ahirette altından kalkamassın önce sor sonra konuş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
tasavvuf islamın özüdür.tıpki portakal gibi.portakalın içi tasavvuftur,dışındaki kabuğuda şeriattır.şimdi söyle bakayım hiç portakalın içini yemeden sadece kabuğunu soysan ve onunla yetinsen ben portakal yedim diyebilir misin.işte tasavvufta böyledir.tabi anlayana..
Değerlikuddüs, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kor cehalet cırkeflestırır ınsanları.suskunlugum asaletımdendır.her lafa verılecek bır cevabım vardır.lakın bır lafa bakarım laf mı dıye,bır de soleyene bakarım adam mı dıye.
mevlana celaleddın rumı(k.s)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-03-2009, Saat:07:47 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Uzman
tasvvuf dınde zorunluluk degıldır...

tasavvufu ısteyen kabul eder ıstemeyen etmez....

gecmısımıze baktıgımızda mesela gazalı

İmam-ı Gazali Hazretleri’nin hayatı incelendiğinde, ilmin zirvesine de çıksak, nefis terbiyesi için tasavvuf hayatı yaşamamız gerektiğini idrak ediyoruz .

ama bu gereklılık oldugunu gostermez..

gereklerını yapsakta bır seyler kaybetmeyız......

tesekurederım...
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.