Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tanrı?
Tanrı?
Çocuk demeniz nerden biliyorsunu çocuk olduğunu amaç ne ve uslubunuz..Birde aşağılayıcı bir tavrınız.Sen bilmezsin bilemezsin ben bilirim gibi tavırlarda bulunmanız.bunu görememiş olabilirsiniz sizin için normal gelebilir.Ben uyarma gereği duydum!
[/quote]
Bir site üyelerinin çok büyük bir çoğunluğu imamhatip öğrencisi veya
yeni mezun..
İki avatarında bir çocuk resmi var..
Yazıları çocukça...
BAY YÖNETİCİ,
Başlıktaki yazıyı bir lise öğrencisi meraklı olduğu kuantum fiziği,
nedeniyle ,bu konuda bazı kitaplar.yazılar okumuş ancak konuyu da normal olarak tam anlayamadığı için ALLAHIN varlığı konusunda
tereddüde düşmüş bilgi istiyor.
Ben bu arkadaşa ilgilendiği fizik dalı ile ilgili.basite indirgeyerek
iyi niyetle ,bir büyük yaratanın varlığını anlatmaya çalışıyorum.
Konu yukarıda mevcut ,verdiğim bilginin bir yerinde Güneşin
yörüngesi etrafındaki bir turunun 200-250 milyon yıl olduğunu yazıyorum.Bu rakam atronomi biliminin bu gün verdiği rakamdır,
Adı geçen kişi konuyla bir alakası olmadığı halde..
Geliyor ve:
bu kadar da atılmazki
Diyerek HAKARET EDİYOR....!!!!!
Bu cevap bu kişinin bu konuda hiç bilgisi olmadığını göstermekte
aynı zamanda tartışmanın konusu ile ilgisi yok.
Ben kendisine bunu hatırlatıyorum ve kibarca:
Siz lutfen başka başlıktaki yazılara gidiniz....
Bu başlıktaki yazılar sizi epeyce aşar.......!!!!!!!!
diyorum..
Bu kişi durmuyor israrla bu defa utanmadan;
sen 50 milyon yıllık yalan at
son ra yalanın ortaya çıkınca
YALANCILIKLA SUÇLUYOR....!!!!!!
Bu defa ben kendisine başka başlıkta YALAN DEDİĞİ konu ile ilgili
BİLİMSEL BİLGİ veriyorum. ve kibarca:
OKU anlayabilirsen,yazı bir özür boucunu belki hatırlatır..
Selam ÇOCUK..
Merak etme sana kızmadım....
diyorum.
BAY YÖNETİCİ,
Sonra sizden:
[b]önce edebini takılda gel!!!!!
bune saygısızlıktır.Okuyup adam olunmuyor sadece bunu çok iyi anladım [/b]
Şeklinde bir yazı alıyorum...
Bana anlamadan,bilmeden ATIYORSUN,YALAN YAZIYORSUN
diye hakaret edilecek ben ona yinede hakaret etmeden, cevap yazacağım ve bu EDEBSİZLİK OLACAK....ÖYLE Mİ..???
yönetici...önce sen terbiyeni Takın......!!!!!!!!
Bir web sitesinde yönetici olmakla ADAM OLUNMADIĞINI DA BEN ANLADIM...
SENİ ALLAH AFFETSİN......
[/quote]
Güneş turunu 250milyon yılda tamamlıyor bunu bilmek marifettir sonuçta inanın istesem çok sivri şeyler yazarım.Ama değmiyor karşımda aynı şekilde bana yansıyor bir nevi ayna görevindesiniz.
Uyardığım oradaki verdiğim cevaba bir bak.Şu şu yüzden yanlış mı yazdın demişim yoksa uslubuna mı değinmişim.Biri bana hakaret etti bende ederim düşüncesi basitliği gösterir.50milyon yıllık fark ilginç ve inandırıcı gelmeyebilir siz okumussunuz ama samimiyetimle söylüyorum bununuzdan kıl aldırmıyorsunuz.Bana daha önce sordunuz ünv.okudunuz mu diye okuyabilen var okuyamayan var birde isteyipte okuyamayan var.Benimde sizin bilmediğiniz şeyleri bildiğim konular vardır.Tabi sizin içinde geçerli.
Bilginizi muhalif olmaktan yana kullanıyorsunuz..Çocuk işte şöyle işte böyle..Ben ünv. okudum tabi senden daha bilgiliyim gibi laflar.Olgun bir insana yakışıyor mu.bu gibi ünv.okuyup davrananlara diyorum okuyupta adam olunmuyor diye.şuanki durum ve izah şekliniz örneğin! bir gözden geçirin...kimin ne kadar bilgiye sahip olduğunu oturduğunuz yerden göremezsiniz.hata varsa bir şekilde düzeltilir bir sonuca varılır herkes hissesini alır sürekli muhalif olmak ve uslupta itici olmak sonuca varmamaya neden olur..
Anlatabildim mi ORHAN22
Samanyolu galaksisinde,yaklaşık 100 milyar adet güneş sistemi vardır.
bilimsel veri böyle olmaz
ölçemediği şeyi sallamış yuvarlak rakam
50 milyon yıkl fark var
senin gibiler bilimi tanrılaştırdığındn byle olur
dünya güneşin etrafında 365 gün 6 satte döner
bu belimsel veri
öbürü tahmin
yani argosu atma
kainatın proton patlaması sonucu oluştuğu varsayılıyor. bu patlamanın açılımları da koca kainatı oluşturup biliç canlılık ve akıl gibi soyut değerler elde ediliyor. cerndeki tünelden eğer sevgi neşe gibi bir şey elde edilemezse bu kainatın oluşumunu açıklayamayacak demek olurdu.
bizim bildiğimiz alemde bilincin veya aklın oluşması proton patlaması ile ilgili olan bir şey değil. bu patlama zerre ile kürre arasında kalan her değerin ALLAH teala tarafından kun emrine çarptırılmış cezası gibi.esasen zahiri isyan olan şeylerin tebdili denen hali yani halifeliği yaparız. taşı toprağı eler toprağı işleriz.
ALLAH teala ve tekaddes hazretleri anlaşılan o ki şeytana veya onun avanesine verdiği bir emir olarak kun emri, kainattaki canlılığın öncesinde de bir canlılığın olduğu ve ondan neşet ettiğini haber vermekte.
yani maddenin öncesi esasen bir candı ve ALLAH tealanın isimlerine muhattabdı. ve bu muhattab bazı mevzularda yanılmış gibiydi.
yaratılmak bir istek değil kudrettir. ALLAH teala HAY tealadır ve her şey canlı olmak veya var olmak zorunda kalır. istiva eden mülk sahibi olanın yanında taş veya toprak da dahil herşeyin bir lisanı vardır ve dua eder. vacibul vücüb bunu iktiza eder.esasen fizik ilmi bu taşı toprağı okuyarak sonuç üretir.
kainatın ilk başını anlamak için illa fizik alimi olmaya da gerek yoktur. zira efendimiz aleyhi ekmeltu tehayanın getirdiği kitap onun aleyhisselam ilmidir ve kainattaki iki şey arasındaki en kısa mesafeyi dik bir açıyla açıklar.
der ki herşey bir felekte yüzer. bütün sistemlerin üstünden bakan bir göz dışında bunu bilmek imkansızdır. zira hem görmüş hem de anlam vermiştir.
ALLAH teala bizlerden razı olsun.

nedense hep ben bı yerlere gıttıgımde ortaya cıkıyor boyle durumlar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi