Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tanrı insanı niye yarattı?
Tanrı insanı niye yarattı?
"Selametle."
1-Öncelikle karşındakinin bir kadın olduğunu unutma
2-Üslubun konusunda seni uyardım ama aynı üslup devam ederse bu sefer nasıl konuşuruz görürüz.
3-Anla sonra gel dediğin kişi Din Kültürü öğretmenliği okuyan biri senin gibi boş teneke değil.
4-O kadar cevap vermeye cesaretin varsa aynı üslupla bir cevapta bana ver.
Buda bonus olsun; Senin o üslupla cevap vermeye çalıştığın kişi benim her gün Allah'ıma emanet ettiğim sevdiğim kadın. Canımı sıkma canını sıkarım.
irfan, bir kimsenin bilmediğini bilmesidir. bilmediğini bilmek ilimdir. böylece işi ehline vermek, bilenine havale etmek şuuru doğar. bu sebeple irfan sahipleri bir nevi bilmediklerinin de bilgisine sahip olmuş olurlar; çünkü bilene danışırlar.
zırcahil= hem bilmeyen, hem de bilmediğini bilmeyendir. bu tayfa ahmaktır. ahmaklar hakkında vârid olan ise "ahmaktan kaçınız" ölçüsüdür. hz. isa gibi büyük bir peygamber kendisi ahmaktan kaçtığı gibi, bize de kaçmayı tavsiye etmişti; çünkü ahmağın iflah olması olası değildir.
ben gördüğümü söyleyeyim, siz ister kabul edin ister etmeyin: kanaatimce, şu sözlükte yazan her 10 kimseden 8'i zırcahil sınıfındandır ve ahmaklar gürühuna dahildir. bakıyorsun adam ahkam kesiyor ama yazdığı konuda gerçekte hiçbir bilgisi yok. o zırvaları yazarken insanın yüzü kızarır. bilmiyor, bilmediğini dahi bilmiyor...
kıssadan hisse= hz. isa'ya sormuşlar, "bu güzel ahlakı nasıl elde ettin?"... "ahlaksızdan öğrendim" diye cevap vermiş o büyük zat.
......................................................................................................................................................................................
Ekşi'de yazılmış bir entryden alınmıştır doğruluğu da bu konu itibari ile bizatihi tadıldı. Şunu da söylim bu entrynin kaynağı İbn Arabi'dir. İbn Arabi okuyan anlar. Evet bu zat bir üstadın gözetiminde entry yazıyor peki siz ne yapıyorsunuz? Evet sayın üyecikler sayın üyecikler sizin bir şeyden haberiniz yok. Görmüyor musunuz halinizi. Bilmediğinizin bile farkında değilsiniz. İnsanın belli bir süre susması gerekir. Cevap verse de üstadın/kamilin gözetiminde cevap verir ki hata yapmasın. Şunu da söylim madem konusu açılmış Din Kültürü hocalarında ise nadasa bırakılacak bir potansiyel var iken fakat modern dünya onları da sair haline getirdi.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi