You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
TAĞUT NEDİR
Tağut nedir?

Tağut; arapça bir kelime olup "tağa" (haddini aştı) kökünden türemiştir ve "haddini aşan mahluk" demektir.

Şer'i manası ise; Allah'ın koyduğu ölçüler dışında ölçüler koyan, insanı Allah'a ibadetten alıkoyan, Allah ve Rasulüne tabi olmayı engelleyendir. Bu insi ve cinni şeytan, nefis, hayvan, ağaç, para, taş, kadın, mezar olabileceği gibi; Allah'ın hükümleri dışında hükümler koyan zalim bir diktatör, halkın seçtiği seçkin bir zümre, bir meclis, bir grup bilim adamı veya Allah'ın kitabın dan kaynaklanmayan adet, alışkanlık ve düşünce (ideoloji) de olabilir.

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

"Allah hüküm koymada kendisine ortak ka buletmez." [Kehf: 26]

"Hüküm vermek yalnızca Allah'a aittir." [Yusuf: 40]
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
RE: TAĞUT NEDİR
Allah razı olsun, mühim bir konu...tabi kitabi olarak genel manada böyle ve bunu bir çoğumuz da biliyoruz fakat gelgelelim gerçeklerle irtibatlandırma noktasına gelince...iş biraz içinden çıkılmaz bir hal alıyor...
hadi bir örnek olması babından bir soru soralım kendimize...madem Allahu tealanın hükmünün dışında gayri bir hüküm beyan etmek ve bununla hükmetmek "tağutluk"tur...o halde bugün islam alemi dediğimiz yerlerde hükmeden devlet ricalinin hükmü noluyor!?..
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: RE: TAĞUT NEDİR
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Allah razı olsun, mühim bir konu...tabi kitabi olarak genel manada böyle ve bunu bir çoğumuz da biliyoruz fakat gelgelelim gerçeklerle irtibatlandırma noktasına gelince...iş biraz içinden çıkılmaz bir hal alıyor...
hadi bir örnek olması babından bir soru soralım kendimize...madem Allahu tealanın hükmünün dışında gayri bir hüküm beyan etmek ve bununla hükmetmek "tağutluk"tur...o halde bugün islam alemi dediğimiz yerlerde hükmeden devlet ricalinin hükmü noluyor!?..

vayy onların haline oluyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: TAĞUT NEDİR
Reyyancıııım yine güzel konuya değinmişsin daha önce duymadığım bir kelimeydi
dolayısıyle anlamını da bilmiyodum sayende öğrenmiş oldum.
Allah razı olsun canım benim.
Rabbim bizleri kötü düşüncelerden korusun amiin...
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Allah razı olsun, mühim bir konu...tabi kitabi olarak genel manada böyle ve bunu bir çoğumuz da biliyoruz fakat gelgelelim gerçeklerle irtibatlandırma noktasına gelince...iş biraz içinden çıkılmaz bir hal alıyor...

tabi koydukları hükümler Allah ın hükmüne aykırıysa...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

ne o tayyip'in, müşerref'in, kerimov'un, esat'ın ve diğer zavallı kuklaların Allah'ın indirdikleri ile hükmettiğini mi düşünüyorsun?..
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

ne o tayyip'in, müşerref'in, kerimov'un, esat'ın ve diğer zavallı kuklaların Allah'ın indirdikleri ile hükmettiğini mi düşünüyorsun?..

Allah muhafaza bööögülücük

sadece paranetezi açalım dedik yes
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.